9. 2. 2021 | Martina Nová

SPA - TRI 3:2 - Uhájené první místo

10., úterý 9. 2. 2021
Sparta - Třinec SPA - TRI
Sparta: Machovský (9. Salák) – Dvořák, Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina, Němec – Rousek (A), Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Šmerha, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček, Adámek – Roman, Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Ramik.
Branky a nahrávky: 32. Řepík (Horák, Rousek), 36. Polášek (Forman, Zikmund), 58. Kudrna (Říčka, Sukel') – 3. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 26:20. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sparta vyzvala na svém ledě třinecké Oceláře, se kterými bojovala o udržení první příčky. Přestože hosté se ujali rychlého dvoubrankového vedení, Pražanům se povedlo vývoj duelu otočit a dokráčeli si pro tři body za vítězství 3:2, zároveň si tak pojistili dosavadní vedení v tabulce.

Fotogalerie

Komentář

Duel mezi prvním a druhým celkem tabulky začal zostra, když po odehrané minutě usedli na trestnou lavici Kudrna a Freibergs za hrubost. Hra čtyři na čtyři sedla hostům, kteří se ujali vedení přesnou trefou Mariana Adámka. Hra byla i nadále tvrdá a síly se přelévaly ze strany na stranu.

Nepříjemné chvíle pro Matěje Machovského přišly v deváté minutě, kdy podruhé inkasoval. Daniel Kurovský z otočky trefil prázdný prostor sparťanské klece a domácí maskovaný muž podruhé za sebou musel vystřídat, do hry tak naskočil Salák. Sparta se do konce třetiny zvedla a několikrát zavařila Kacetlovi, nicméně ten byl neoblomný jako skála.


Druhé dějství navázalo na předešlou hru, oba celky si nedarovaly ani kousek na ledové ploše a znovu se hrálo tvrdě do těla. Na změnu skóre se čekalo až do poloviny utkání, kdy zavelel k obratu kapitán Sparty Michal Řepík, kterého přesnou přihrávkou našel Horák.

Další přesnou trefu nedlouho poté přidal Adam Polášek a pomyslně se začínalo od nuly. Přestože Kurovský mohl svému celku vrátit vedení, začala se nad Třinec stahovat mračna. Krátce po sobě na trestnou usedl Adámek s Romanem a Pražané si zahráli téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou však neproměnili.


Třetí část započala další početní výhodou Sparty, ale ani ta se nedočkala naplnění. Záhy Přišel trest i pro domácí a v oslabení měl vedení na hokejce Kudrna, ale Kacetl zasáhl. Další průběh se opět nesl v přísloví "každý chvilku tahá pilku" a oba brankáři museli být na pozoru.

Po neproměněných pokusech na obou stranách, kdy ujeli Horák s Řepíkem a kdy pár čísel do branky chybělo Růžičkovi, přišla skrumáž před Kacetlem. Domácí bojovali o kotouč a Andrej Kudrna si chytře objel branku a nikým nehlídán zametl puk do sítě. Touto trefou Kudrna zajistil Spartě tři body a potvrzení prvního místa v tabulce.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Proti Třinci se nám nepovedl vstup do utkání, poměrně rychle jsme prohrávali 0:2. První třetina se nám příliš nevydařila. Od druhé části jsme zlepšili hru, po dvou vstřelených gólech jsme ještě mohli udeřit v přesilové hře, ale bohužel jsme ji nevyužili. Třetí třetina už byla vyrovnaná, nebylo k vidění moc vyložených šancí. V závěru utkání se štěstí přiklonilo k nám, za vítězství jsme moc rádi."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Viděli jsme velice kvalitní utkání, hrálo se nahoru dolů. Duel jednoznačně splnil naše očekávání. Na začátku zápasu se nám podařilo vstřelit dva góly. Ve druhé třetině soupeř vyrovnal hru a dostal se na koně. Chyb se musíme do příštích zápasů vyvarovat. Bohužel v závěru utkání se nám již nevydařila přesilová hra a naopak jsme inkasovali potřetí. Mrzí nás, že jsme nebodovali, ale musíme jít dál."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila