22. 11. 2020 | Vojtěch Martinek

SPA - OLO 7:1 - Sparta sestřelila Olomouc!

20., neděle 22. 11. 2020
Sparta - Olomouc SPA - OLO
Sparta: Machovský – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, Jandus, Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
Olomouc: Lukáš (31. Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), Rutar, Valenta – Burian, Knotek (A), Tomeček – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Horák, Mikliš), 12. Košťálek (Forman), 12. Rousek (TS), 22. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, Kudrna), 31. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) – 54. Káňa. Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 41:20. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1. Nejlepší hráči utkání: Martin Jandus – Jan Káňa.
Sparťané páteční porážku Olomouci vrátili ve velkém stylu, v nedělní odpolední odvetě náš tým porazil Hanáky vysoko 7:1! Hned dvěma góly se v duelu blýskl Jan Buchtele, který tak překonal metu sto branek v rudočerném dresu, a další trefy přidali Michal Řepík, Jan Košťálek, Lukáš Rousek, Andrej Kudrna a Martin Jandus, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Fotogalerie

Komentář

Hra se v úvodu nedělního střetnutí mezi Spartou a Olomoucí přelévala z jedné strany kluziště na druhou, ani jednomu celku se nedařilo se na delší dobu usadit v pásmu soupeře. Pomyslné misky vah se ovšem postupně začaly překlápět na stranu domácích, kterým se podařilo otevřít skóre na začátku sedmé minuty – Horák našel před brankou volného Michala Řepíka a ten připravil Lukáše o čisté konto.

V polovině první části pak přišla pro Hanáky pořádně studená sprcha. Nejprve na rozdíl dvou branek zvýšil zakončením pod víko bek Jan Košťálek a jen krátce poté byl v úniku faulovaný Lukáš Rousek, který následným trestným střílením nepohrdl. Než se hosté nadáli, svítil na kostce v O2 areně stav 3:0, jenž vydržel až do přestávky. Svěřencům kouče Motáka nepomohla ani přesilovka po vyloučení Buchteleho.


Pražané do druhého dějství vstoupili aktivně a pouhou minutu a půl po startu mohli slavit další přesný zásah. Na rozdíl čtyř branek sparťanský náskok rozšířil Andrej Kudrna, na jehož zakončení k levé tyči položený gólman Mory nezvládl zareagovat. To ale ze strany domácích nebylo ani zdaleka všechno – v polovině utkání totiž udeřili znovu, a to opět dvakrát krátce po sobě.

Svým stým gólem v rudočerném dresu na 5:0 skóre upravil Jan Buchtele, dvaapadesát sekund poté pak přesnou střelou z pravého kruhu vyhnal Lukáše z branky Martin Jandus. Zbytek utkání v hostující kleci odchytal Branislav Konrád, který za svá záda do druhé sirény kotouč nepustil. Stejně úspěšný byl i Matěj Machovský, a do druhé pauzy tak oba celky odcházely za stavu 6:0.


Kohouti získali v první polovině třetí dvacetiminutovky příležitost zdramatizovat průběh duelu. Za vysokou hůl dostal hned čtyři trestné minuty Jan Piskáček, a Moru tak čekala dlouhá početní výhoda, kterou ale nakonec nevyužila. Úspěšná ani nebyla o chvíli později, kdy se domácí bek vrátil na trestnou za hákování.

Přeci jen se ale olomoučtí fanoušci v neděli dočkali. Šest a půl minuty před koncem zmírnil nepříznivý stav duelu Jan Káňa, jenž se štěstím z hranice brankoviště protlačil kotouč za položeného Machovského. Sparta se následně v přesilovce po vyloučení Koloucha snažila znovu odskočit do šestibrankového náskoku, Konrád za sebe však nepustil ani jeden z řady projektilů. Štěstí ho opustilo až o chvíli později, kdy na konečných 7:1 zvýšil Jan Buchtele.


Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): „Jsme rádi za výsledek a předvedenou hru. Po nepovedeném utkání v Olomouci jsme si doma spravili chuť. Základní stavební kámen našeho úspěchu jsme položili už v první třetině, kdy se nám podařilo vstřelit rychlé tři branky. Zápas jsme až na pár drobností kontrolovali a soupeře téměř k ničemu nepustili. Útočníci hodně pomáhali v obraně a sami naopak hráli efektivně v pásmu soupeře. Dávali krásné góly, za tři body jsme moc rádi.

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Sparta se z posledního utkání poučila a ve všech směrech byla lepší. My jsme byli horším týmem, soupeř dobře bruslil a využil svých šancí. Rozhodovaly také osobní souboje. Brankáři to měli těžké, Honzovi Lukášovi zápas nevyšel, jelikož obrana nefungovala podle našich představit. Musíme se v mnoha věcech zlepšit.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila