13. 12. 2020 | Vojtěch Martinek

PLZ - SPA 2:6 - Čtvrtá výhra v řadě!

27., neděle 13. 12. 2020
Plzeň - Sparta PLZ - SPA
Plzeň: Frodl – Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Malát, Stach, Šuhaj.
Sparta: Machovský – Němeček, Jandus, Polášek, Košťálek, Dvořák, Kalina, Piskáček (A) – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Tomášek, Rousek – Říčka, Pech (A), Šmerha – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.
Branky a nahrávky: 9. Kodýtek (Vráblík, Straka), 34. Čerešňák (Kracík, Gulaš) – 4. Horák (Sobotka, Řepík), 13. Říčka (Rousek, Košťálek), 32. Rousek (Polášek, Tomášek), 42. Buchtele (Tomášek), 53. Řepík (Sobotka, Polášek), 58. Pech (Zikmund). Rozhodčí: Šír, Kika – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.
Sparťané pokračují na vítězné vlně, v neděli odpoledne náš tým v Plzni uspěl nad domácími indiány rozdílem čtyř branek! Ve střetnutí se prosadilo hned šest různých střelců, pod naše góly se postupně podepsali Roman Horák, Robert Říčka, Lukáš Rousek, Jan Buchtele, Michal Řepík a tečku za utkáním udělal dvě minuty před koncem Lukáš Pech.

Komentář

Na první zásah se v nedělním souboji Sparty s Plzní nečekalo příliš dlouho. Už v polovině čtvrté minuty připravil domácího Frodla o čisté konto Roman Horák, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti brankoviště prošla za gólmana. Jen pár chvil nato se ale začínalo zase od začátku, když Vráblíkovu střelu z modré čáry tečoval mimo dosah pražského brankáře Petr Kodýtek.

Další zásah přinesla polovina dvanácté minuty. Sparta se znovu ujala vedení díky přesné mušce Roberta Říčky, který si v přesilovce rozuměl s Lukášem Rouskem a takřka okamžitě po převzetí přihrávky vypálil na plzeňskou klec. Frodl se po kotouči natahoval marně, a v kolonce hostujících gólu se na světelné tabuli v hale tak rozsvítilo číslo dva. Domácí pak získali příležitost znovu vyrovnat po vyloučení Tomáše Šmerhy těsně před první pauzou, jenže početní výhodu, která zčásti zasahovala i do dalšího dějství, nevyužili.


Druhá třetina nabídla vyrovnanou podívanou a po jednom gólu na obou koncích ledové plochy. Ve dvaatřicáté minutě nejprve vyslal Polášek dlouhou přihrávkou před branku Lukáše Rouska, který svůj únik uzavřel přesným zakončením mezi Frodlovy betony. Vzápětí mohl po spolupráci s Langem snížit Filip Suchý, který ale tvrdou střelou trefil jen připraveného Machovského.

Neúspěch ho ale nakonec nemusel dlouho mrzet. Půl minuty po jeho projektilu byl totiž vyloučen Jan Piskáček a indiáni tentokrát už přesilovkou nepohrdli – Gulašova přihrávka sice Kodýtka minula, kotouče se ale nakonec chopil Kracík, který vybídl ke střele Petera Čerešňáka. Machovský na prudké zakončení nestihl zareagovat, a před třetím dějstvím tak v plzeňské hale platil stav 2:3.


Poslední část základní hrací doby zahájili domácí smolně. Pouhou minutu po úvodním buly totiž Tomášek našel zcela volného Jana Buchteleho, jenž následně střelou pod víko rozšířil náskok Pražanů na dvě trefy. Jen krátce poté se pak několik desítek sekund po sobě nechali vyloučit Budík s Gulašem, a soupeři tak nadělili dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Tu ovšem svěřeni Miloslava Hořavy a Josefa Jandače v branku přetavit nezvládli.

Buchtele na sebe v polovině dějství upoutal pozornost podruhé, tentokrát ale domácí gólman jeho zakončení zvládl vyrazit betonem. Proti jedovatému zakončení Michala Řepíka v oslabení už ale takové štěstí neměl, a Sparta si tak další využitou početní výhodou sedm a půl minuty před koncem pojistila své vítězství. Na definitivních 6:2 ještě před koncem upravil Lukáš Pech.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Já budu stručný - Sparta byla dneska lepší. Za stavu 3:2 jsme měli dobré pasáže, nadechovali jme se, že bychom se zápasem mohli ještě něco udělat. Bohužel přišla špatná rozehrávka, takové špatné rozhodnutí ve středním pásmu. Bohužel hosté z toho navýšili náskok na 4:2 a to nás trochu zlomilo.“

Josef Jandač (HC Sparta Praha): „My jsme tady dnes odehráli výborné utkání od první do poslední minuty. Domácím jsme tak trochu vrátili porážku od nás doma, kdy Plzeň byla lepší. Zahrály nám všechny lajny výborně a myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila