2. 11. 2022 | Petr Pavlík

PLZ - SPA 4:0 - Potřetí v řadě bez bodů

17., středa 2. 11. 2022
Plzeň - Sparta PLZ - SPA
Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Kremláček, Houdek, Kaňák, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Suchý, Bitten.
Sparta: J. Kovář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Konečný, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, Horák, D. Simon – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.
Branky a nahrávky: 12. Hrabík (Baránek, Zámorský), 28. Blomstrand (Suchý, Kaňák), 48. Rekonen (Hrabík), 58. Holešinský. Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Svoboda, Zíka. Vyloučení: 1:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 397. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 4:0. Nejlepší hráči utkání: Kryštof Hrabík - Michal Kempný.
Ani na třetí pokus se nám bodově nezadařilo, když jsme prohráli v dohrávce 17. kola proti Plzni 0:4. Náš tým byl v průběhu utkání aktivní, a přestože si vypracoval četné množství střel, recept na brankáře Pavláta nenašel. I díky tomu Pražané neuspěli potřetí v řadě a vrátili se domů bez bodu.

Komentář

Sparťané vlétli do utkání ve vysokém tempu a byli to oni, kdo v prvních minutách diktoval tempo hry. Sobotkova rána z pravé strany ze záklonu nebyla gólová, jelikož zkušený útočník nemířil přesně. A naši hokejisté byli i nadále velmi houževnatí. Moravčíkova rána od modré čáry zaplula přesně do náruče plzeňského brankáře. Plzeňští se dostali do hry až v dalších minutách a brankář Kovář musel zasahovat. Schleissova nebezpečná střela od modré čáry byla vcelku štiplavá, ale chyběla jí větší přesnost.

Domácí hokejisté stále více srovnali hru se svým soupeřem a sparťané mohli pouze děkovat svému brankáři. Ten následně vykopl svým betonem nebezpečnou ránu Mertla, který se nacházel ve výtečné pozici před brankou. Škodovka hrála účelně a v průběhu dvanácté minuty se dočkala vedení. Útočník Kryštof Hrabík úspěšně tečoval letící kotouč od modré čáry po ráně Baránka a navrátilec zpět mezi tuzemská kolbiště otevřel skóre utkání. Sparťané si odnesli do kabiny jednobrankové mako.


Plzeňští hráči vstoupili do druhé třetiny velmi aktivně a nebezpečně kroužili v útočném pásmu. Jako první se ve druhé části dostal do dobré akce Holešinský, jehož rána z kruhu ovšem mířila mimo tři tyče. Sparťané bušili do vrat svého soupeře, ale stále ne a ne skórovat. Když Pavlát podržel svoje spoluhráče, dostali se ke slovu Plzeňští a Ludwig Blomstrand hezkou individuální akcí přebruslil vracejícího se Krejčíka a zasunul kotouč podél betonu do sparťanské branky. A tlak domácích pokračoval.

Sparta se sice chvílemi dostávala do tlaku v útočném pásmu, načež Krejčíkova rána z pravé strany kluziště našla pouze připravenou náruč Pavláta. V polovině utkání šel pykat na trestnou lavici obránce Moravčík, který oslabil svůj tým na dvě minuty. Holešinský přihrával Blomstrandovi před sparťanskou branku, ale druhý jmenovaný netrefil puk ideálně. Následně měl ještě jednu šanci aktivní Holešinský, jenž trefil tyčku. Zdaleka největší tutovku na straně Sparty měl kapitán Řepík. Ten ujel všem hráčům na ledě, ale sám tváří v tvář nejprve trefil připraveného Pavláta a následný pokus o dorážku skončil mimo branku. V závěru prostřední části ještě pálil od modré čáry obránce Zámorský, ale Kovář zasáhl.


Diváci v aréně zhlédli v prvních minutách třetího dějství bitku mezi domácím Bittenem a obráncem Miklišem a sparťanský bek měl v pěstním souboji mírně navrch. Plzeňští hokejisté si následně vynutili další nedovolený zákrok ze sparťanské strany, když vyfasoval dvě trestné minuty útočník Tomášek, kterého doprovodil na lavici hanby o pár okamžiků později obránce Kempný. Pro náš tým to byly krušné chvíle v obranném pásmu. Aleksi Rekonen nic nevymýšlel a svou ranou propálil bezmocného Kováře. Náš tým v závěru zkusil ještě hru bez brankáře, kterou ovšem přerušil svým gólem Adrián Holešinský. Náš tým se tak na zdramatizování duelu už nezmohl a prohrál potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Jsme strašně rádi, že jsme ten zápas zvládli. Potřebovali jsme bodovat. Kluci mi dali krásný dárek k narozeninám, dám jim nějakou svačinku do kabiny. Náš vstup do zápasu ale nebyl ideální. Celkově ale tým chceme pochválit. Zápas oddřeli a odmakali. Byl tam tlak do brány. Samozřejmě tam byly i pasáže, kdy nás tam Sparta zamkla, ale nějakým způsobem jsme se z toho dostali."

Patrik Martinec (HC Sparta Praha): "Je to zklamání. Když ale nevstřelím branku, tak nemůžeme pomýšlet na žádné body. Hokej se hraje na góly. Tlak do branky byl malý a ty střely od obránců soupeřův gólman všechny viděl. Neztížili jsme mu to. Druhý důvod neúspěchu byla disciplína. Sedm vyloučení je strašně moc. Výsledky nejsou dobré a to si samozřejmě s Pavlem Paterou uvědomujeme. Pro trenéra to není příjemné období. Člověk nespí a přemýšlí, jak to změnit Uděláme všechno pro to, aby se to otočilo. Snažíme se hráče povzbudit, určitě nám nechybí bojovnost. Nikomu nejsou ty výsledky lhostejné."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek