1. 11. 2015 Robin Mana

Střelec Buchtele: Za bod jsme nakonec rádi

V posledním extraligovém zápase před reprezentační přestávkou sice sparťané rychle vedli, pak ale dlouho tahali za kratší konec. Cestu k bodovému zisku na ledě Vítkovic jim ale ve třetí třetině dvěma góly vystřelil útočník JAN BUCHTELE. V samostatných nájezdech pak byl jediným úspěšným střelcem Pražanů, kteří se tak domů vracejí s bodem.

Honzo, z Vítkovic si nakonec vezete bod. Je to dost nebo málo?
Tak po tom průběhu zápasu jsme za ten bod nakonec asi rádi. I když na druhou stranu je velká škoda, že už jsme to nedotáhli, protože v prodloužení jsme asi měli víc šancí než soupeř.

Mrzí vás to osobně o to víc, že jste se dvakrát v zápase trefil a ještě jste přidal branku v nájezdech a stejně to nestačilo?
To ani ne. Na svůj zápis nehledím. Mě mrzí to, že jsme nezískali ten bod navíc, ale jak říkám, musíme být pokorní, protože soupeř ukázal svoji kvalitu a nám se hlavně ve druhé třetině vůbec nedařilo.

Sparta má s nájezdy v této sezoně bohaté zkušenosti. Mají ty zápasy podle vás nějaký společný jmenovatel?
Je to stále stejné. Je to o tom, že i když si ty šance vytváříme, nedokážeme je proměnit v ten jeden gól navíc, kterým bychom strhli utkání na naší stranu. Na tom musíme pracovat, protože kvůli tomu často ztrácíme zápasy.

Z tribuny to vypadalo dnešní utkání poměrně nervózním dojmem. Jak jste to vnímal na ledě?
Jestli tak soudíte podle těch několika strkanic, tak to si myslím, že k hokeji patří. Nebylo to nijak vyhrocené a ani tam nebyly nějaké záludné zákroky. Podle mě to byl standardní extraligový zápas.

Přesto právě tvrdší a důraznější hra Vítkovic ve druhé třetině asi hodně ovlivnila průběh duelu. Inkasovali jste tam několik nepříjemných hitů…
Druhou třetinu jsme vůbec nezachytili. Neodehráli jsme ji vůbec dobře a de facto jsme ji soupeři odevzdali. Přehrávali nás po všech stránkách, nejen kombinačně, ale právě i větším důrazem, díky čemuž se jim taky podařilo vstřelit branky. O pauze jsme si k tomu něco řekli, změnili jsme styl hry a myslím, že to pak na ledě bylo vidět.

Vraťme se ještě k samostatným nájezdům. Vy jste se sice prosadil, ale Sparta přesto zaznamenala v sezoně už pátou prohru v této herní činnosti, zvítězit dokázala pouze jednou. Čím to, že vám nájezdy nejdou?
Víme o tom, že s tím máme problémy a stojí nás to body. V trénincích na tom pracujeme. Podle mě je to jen otázka času, kdy se to otočí, spadne nám tam nějaký ušmudlaný gól a my si ty body odvezeme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek