26. 1. 2016 Šárka Kulhánková

Juraj Mikuš: Po výhře není nikdo unavený

Drama až do úplného konce. Přesně takový byl zápas Sparty proti Olomouci, v němž svěřenci trenéra Jandače nakonec vybojovali dva body. Hanáci šli sice jako první do vedení, ale Pražané zásluhou Roberta Saboliče vyrovnali a nakonec v samostatných nájezdech rozhodl Tomáš Netík. Náročný zápas odehrál v dresu Sparty obránce JURAJ MIKUŠ. „Za dva ubojované body jsme šťastní,“ radoval se.

Těžký zápas po všech stránkách, nakonec o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Jak utkání hodnotíte?
Byl to velmi fyzicky náročný zápas, hlavně proto, že šlo o závěr série několika utkání po sobě jdoucích obden. Olomouc hrála poctivě dozadu, její hráči nám dělali velké problémy především tím, jak napadali. Nakonec jsme šťastní za dva ubojované body.

Jak je na tom tým s fyzickými silami po takové sérii zápasů?
Teď momentálně po zápase dobře, protože když se vyhraje, tak není nikdo unavený. Naštěstí jsme nemuseli nikam daleko cestovat, což byla pro nás výhoda. Čekají nás dva dny volna, doplníme energii a jdeme dále.

Juraj Mikuš

Hanáci patří k nejdefenzivnějším týmům v extralize. Inkasují málo branek, ale také jich málo dávají. Jak se proti takovému soupeři hraje?
Musím říci, že se proti nim hraje velmi těžko. Gólově se v zápasech s nimi příliš neprosazujeme, můžou se pyšnit dobrou obrannou hrou ve vlastním pásmu. Není to vůbec jednoduché.

Svými výkony v letošní sezoně Olomouc překvapila, taková očekávání od tohoto týmu asi nikdo neměl. Jak na vás působí v této části sezony?
Tak první věc je ta, že nemají v týmu žádné velké hvězdy a také mají výborného brankáře Konráda. Všichni ti kluci hrají poctivý hokej, plní svoje úlohy na ledě, a když to takto v tom týmu šlape, tak se proti nim nehraje snadno.

Konráda jste v zápase překonali pouze jednou. Cítili jste nervozitu z toho, jak složité je ho překonat?
Nervozitu ani ne. Šancí jsme měli strašně moc a byla to pouze otázka času, kdy to tam padne.

A co tedy udělá vyrovnávací gól s psychikou mužstva?
Nahecuje nás to a dodá nám to více sil do zbytku zápasu. Vždycky je lepší, když vyrovnáte vy, než když vyrovná soupeř. Určitě vám to dodá sebevědomí.

Neměli jste v hlavách myšlenky, že byste před plnými ochozy v O2 areně proti papírově slabšímu soupeři zopakovali stejné gólové hody jako proti Brnu a Chomutovu?
V předchozích utkáních jsme těch gólů nastříleli dostatek a rozhodně se nedá v každém zápase vstřelit pět, šest branek. Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát i na ten jeden gól.

Momentálně jste na vítězné vlně a tým má skvělou formu. Jaká atmosféra panuje v kabině?
Nálada je velmi dobrá. Ta série zápasů byla z naší strany slušná a budeme se v tom snažit pokračovat i nadále.

Jak se vám osobně líbila akce „Sparta vzdává hold“ a podpora fanoušků v hledišti?
Myslím si, že je to skvělá myšlenka. Spousta takových akcí probíhá i v zahraničí a já jsem moc rád, že jsem mohl být součástí něčeho takového.

Děkujeme za podporu partnerům zápasu HC Sparta Praha – HC Olomouc, který se odehrál v rámci akce „Sparta vzdává hold“

vlozPartnery(1)
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek