20. 3. 2021 Petr Pavlík

Košťálek: Urputnou bitvu jsme čekali

První vítězství v sérii je naše! Obránce JAN KOŠŤÁLEK svým gólem strhl zpět vedení na naši stranu a připsal si na své konto zároveň rozhodující gól. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Olomouc hrála urputně, odehráli jsme těžký zápas. Prvního bodu v sérii si moc vážíme,“ komentuje úspěšný střelec.

První čtvrtfinálový duel proti Olomouci nabídl urputnou podívanou. Po fyzické stránce to musel být náročný zápas, je to tak?
Ano. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Olomouc hrála urputně, odehráli jsme těžký zápas. Bylo dobré, že se nám podařilo na konci druhé třetiny odskočit znovu do vedení, které jsme si pohlídali až do konce zápasu. Výhry si moc vážíme.

Jak bys popsal svoji gólovou trefu z konce prostředního dějství?
Na ledě jsme byli už docela dlouho. Věděl jsem, že zbývá do konce druhé třetiny už jen pár vteřin. Sob mi parádně posunul kotouč na modrou čáru, snažil jsem se co nejdřív vystřelit, ale jejich protihráč střelu zablokoval. Napodruhé už to tam naštěstí spadlo.

Pomohla týmu několikadenní pauza od zápasového tempa?
Těžko říct. Měli jsme pár dnů na to, abychom se pořádně připravili. Na druhou stranu Olomouc byla rozjetá z předkola. Každopádně jsme sehráli těžký duel, prvního bodu v sérii si moc vážíme.

Co ještě zlepšit do druhého pokračování čtvrtfinálové série?
Musíme dál bojovat jeden za druhého, víc chodit do osobních soubojů a tlačit se do branky. Čeká nás další náročný duel, ale věřím, že pokud se budeme držet pokynů, můžeme být úspěšní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek