7. 1. 2021 Petr Pavlík

Nabitý program pokračuje v Olomouci

Vzhůru do boje! Sparťané se po úspěšně zvládnutém utkání proti Hradci Králové přesouvají do Olomouce, kde budou v pátek od 17:00 hodin usilovat o druhou výhru v řadě. Naši hokejisté při poslední návštěvě olomouckého stadionu neuspěli, budou tentokrát slavit? Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na stanici HokejkaTV.

Sledujte utkání v Olomouci na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Olomouci můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Machovského čisté konto a návrat na vítěznou vlnu

Sparťané v posledním utkání přivítali mezi svými mantinely Hradec Králové, proti kterému odčinili předchozí porážku proti Liberci. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače odskočili v první části do dvoubrankového vedení zásluhou Michala Řepíka a Lukáše Rouska. Další branku přidal v polovině třetí periody po krásné akci David Tomášek a jeho tým se mohl radovat z vítězství 3:0. Čistý štít po šedesáti minutách udržel mimo jiné i brankář Matěj Machovský, pro něhož se jednalo už o čtvrtou vychytanou nulu v sezoně.

“Chtěli jsme po dvou předchozích porážkách znovu zvítězit, jsme rádi, že se nám to podařilo. Spravili jsme si chuť,“ komentoval po výhře nad hradeckým soupeřem útočník David Tomášek. Talentovaný forvard zároveň vysekl poklonu brankáři Matěji Machovskému. „Machy nás v zápase opravdu hodně podržel. Za nerozhodného stavu měl Hradec několik velkých šancí, do vedení mohl jít i soupeř. My jsme ale zodpovědnou hrou v obraně eliminovali soupeřův tlak a podařilo se nám vstřelit tři branky. Za tříbodové vítězství jsme samozřejmě moc rádi,“ dodal autor třetího sparťanského gólu.

Olomoučtí proti Motoru nezaváhali

Kohouti mají stejně jako sparťané za sebou povedený večer. Mora změřila síly v domácím prostředí s Českými Budějovicemi, proti kterým se prosadila třikrát a dokráčela k vítězství 3:2 v prodloužení. V něm rozhodl svou čtvrtou brankou v sezoně zkušený zadák Jiří Ondrušek. Zajímavostí je, že i v tomto duelu skóroval za hosty bojovník Miroslav Forman, který svou přesnou trefou zaznamenal už osmou branku v probíhající sezoně.

I přes absenci některých klíčových hráčů se Kohouti spoléhají na řadu svých dalších opor. Produktivitu týmu řídí patnáctibodový Jan Káňa, jenž se v aktuálním ročníku trefil zatím devětkrát a navrch přidal šest asistencí. Na druhém místě figuruje jeho jmenovec Jan Knotek, který oproti Káňovi mířil do černého sedmkrát. Třetí příčka patří Lukáši Kucserovi, jenž má na kontě dvanáct bodů za šest branek a stejný počet asistencí.

Poprvé uspěli Hanáci, odveta patřila Spartě

Sparťané narazili na olomouckého rivala v tomto ročníku zatím dvakrát. První vzájemný duel těchto soupeřů se odehrál na ledě Olomouce, kde prožil svůj debut ve sparťanském dresu zkušený útočník Vladimír Sobotka. Ani on však nezabránil porážce 1:4. Odveta v hlavním městě přinesla úplně odlišnou podívanou, jelikož naši hokejisté svého soka smetli jednoznačně 7:1 a po předchozím neúspěchu si rychle spravili chuť.

Číslo zápasu:

2

V posledních dvou duelech na ledě Hanáků, v nichž sparťané dokázali uspět, hned dvakrát vychytal čisté konto Matěj Machovský! Sparťanský brankář v prvním případě pomohl svým spoluhráčům k výhře 3:0, v dalším duelu jeho tým zvítězil o gól více, tentokrát 4:0.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek