13. 11. 2020 Petr Pavlík

Říčka: Porážku musíme rychle odčinit

V utkání na ledě Vítkovic odehrál svůj 300. zápas v extralize, přesto nakonec musel skousnout se svými spoluhráči těsnou porážku v prodloužení. Útočník ROBERT ŘÍČKA otevřel gólový účet utkání v desáté minutě, když se prosadil přesnou střelou z kruhu. „Je to škoda. Vedli jsme už o tři góly, takové zápasy prostě musíme zvládat,“ komentuje zkušený útočník.

Po velké bitvě odjíždíme domů s jedním bodem po porážce v prodloužení. Co rozhodlo?
Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit, protože víme, že Vítkovice mají velmi kvalitní mužstvo. Povedlo se nám vstřelit rychlé dvě branky, ale od druhé třetiny i přes gól ve vlastním oslabení jsme bohužel přestali hrát. Soupeř se dostal zpět do hry a ve třetí třetině otočil utkání na svoji stranu. My jsme ještě stihli vyrovnat, ale v prodloužení už byly znovu šťastnější Vítkovice.

Je pro nás výsledek zklamání?
Určitě. V utkání jsme vedli už o tři góly, takové zápasy bychom měli vyhrávat. Jsme strašně zklamaní. Věřím, že porážku odčiníme už v dalším duelu a nastartujeme novou sérii vítězství.

300.
Útočník Robert Říčka odehrál ve Vítkovicích své třísté utkání v Tipsport extralize!

Kde hledat hlavní příčinu neúspěchu?
Přestali jsme bruslit, soupeř měl lepší pohyb a my jsme se trochu hledali. Inkasovali jsme rychlé dva góly a poté už byly Vítkovice znovu na koni. Za bod jsme rádi, ale po tak dobře rozjetém začátku je třeba bodů vytěžit víc.

Jsou pro tebe z pozice havířovského rodáka zápasy ve Vítkovicích speciální?
Ano. Vždycky, kdy přijedeme do Ostravy, je to takové speciální. Z Vítkovic je to ke mně domů do Havířova už jen kousek. I přesto se však soustředím pouze na svůj výkon, abych mohl být týmu v zápase co nejvíce prospěšný.

Padly góly v našich přesilových hrách po nacvičených signálech?
Přesilovky se pořád snažíme trénovat. Máme více variant, jsme rádi, že se nám podařilo hned dvakrát skórovat. Bohužel pak přišla trochu studená sprcha v podobě čtyř inkasovaných gólů ve třetí třetině. Nedá se nic dělat, musíme se dívat dopředu a připravit se pořádně na příští zápas v Pardubicích.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli