16. 9. 2020 Marek Táborský

Snopková Haberová: Náš cíl je jasný

S pokorou, ale zároveň s nejvyššími cíli vstupují hokejisté Sparty do sezony 2020/2021. Pod vedením zkušených trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se nezříká role adepta na mistrovský titul. „To je náš cíl. Kvůli němu jsme tady. Všichni jsme z uplynulé sezony hladoví po úspěchu,“ říká generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Pokračovat v nastavené cestě by však jediný pražský extraligový klub nemohl bez podpory partnerů. „Podrželi nás v nelehké situaci a prokázali, jak jsou pro ně Sparta i hokej jako takový důležité. Jsou nedílnou součástí rodiny a mají ohromný podíl na každém našem úspěchu,“ uvedla jediná žena ve vedení extraligového klubu. „Velkou podporu cítíme zejména od generálního partnera, společnosti Billa. Jejich pozitivní přístup nás v nejisté době velice povzbudil,“ dodává Barbora Snopková Haberová.

„Máme za sebou období, které nebylo pro žádnou společnost jednoduché. Naše partnerství se Spartou ovšem zůstalo silné a společnost BILLA je připravena podporovat Spartu i v nadcházející sezoně,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR. „Jsem zároveň velice potěšen, že nás veřejnost vnímá jako silného partnera. Z výzkumu, který jsme zrealizovali v průběhu léta, jsme velmi pozitivně hodnoceni jako partner, který hráčům dodává kvalitní a čerstvé potraviny ve formě snídaní a svačin a podporuje sparťanskou mládež. Spartu jsme nepřestali podporovat ani v době pandemie koronaviru, kdy mnohé ze společností podporující aktivity sportovních klubů napříč Českou republikou podporu výrazně redukovali. I v letošní sezoně zůstává naší prioritou podpora hokejové mládeže, stejně tak jako hokejového A-týmu,“ dodal Jaroslaw Szczypka, generální ředitel Billa ČR.

Barbora Snopková Haberová: Náš cíl je jasný

Uplynulá sezona byla plná očekávání. Příchod nového majitele, nové vedení i výrazně posílený kádr přinesly nejen pokořené rekordy v návštěvnosti, ale také jasné vyhlášení společného cíle – udělat maximum pro to, abychom vrátili Spartě titul a po dlouhých 13 letech ho s fanoušky oslavili. „Nečekaný konec extraligy nás připravil o možnost porvat se o titul. Náš cíl se ale nemění, uděláme vše pro to, abychom slavili v této sezoně,“ říká generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová.

Je vůbec možné komplexně zhodnotit loňskou, předčasně ukončenou sezonu?
Rozhodně ano. Všechny nás samozřejmě mrzí, že nedošlo na play-off a nemohli jsme bojovat o titul, ale nemůžeme kvůli tomu zapomínat na tvrdou dřinu, úspěchy i neúspěchy a celou řadu úžasných momentů spojených se základní částí.

Co byste vy osobně vyzdvihla?
Vybrat jen jednu věc nedokážu. Musím začít fanoušky, kteří jsou naprosto fantastičtí a celou sezonu nás hnali vpřed, a to i v utkáních, kdy se moc nedařilo. Vždy nás podrželi a za to jim moc děkuji. Rekordy v návštěvnosti v O2 areně i Drážďanech jsou toho důkazem. Také Sparťanská pětka nebo charitativní dražby ukázaly, že sparťanská rodina je plná skvělých lidí.

Kluci celou sezonu tvrdě makali a bojovali. Díky tomu jsme se probojovali zpět do Ligy mistrů. Výborně zvládli i nečekanou pauzu a momentálně hodně netradiční přípravu. Rozhodně jsme na novou sezonu připraveni v plné síle.

Velké díky patří také našim sponzorům. Podrželi nás v ne úplně lehké situaci a prokázali, jak jsou pro ně Sparta i hokej jako takový důležité. Jsou nedílnou součástí rodiny a mají ohromný podíl na každém našem úspěchu.

Domácí dresy pro sezonu 2020/2021.

Takže zisk titulu jako cíl vyhlášený před minulou sezonou stále platí?
To je určitě náš cíl. Kvůli tomu jsme tady. Máme fantastické trenérské duo, silný kádr a všichni jsme z loňské sezony hladoví po úspěchu. Všichni sparťani si tu oslavu zaslouží a my jim můžeme slíbit, že pro to uděláme opravdu vše, co bude v našich silách.

A další cíle?
Chceme být společensky prospěšní a bavit všechny sparťany. Pro tuto sezonu jsme proto dlouhodobě pracovali na celé řadě novinek a vylepšení. Velkou část z nich si ale musíme nechat v šuplíku do momentu, kdy se hokej, sportovní akce i celá společnost budou moci vrátit do alespoň trochu normálního stavu. Chceme samozřejmě pokračovat také v tradičních akcích, jako je sparťanská krev, Hold nebo výroční zápas. Věřím, že nám to okolnosti v průběhu sezony dovolí.

Jak moc bude vlastně průběh zápasů v porovnání s běžným stavem omezen?
Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby byl omezen co nejméně. O2 arena pro to dělá vše. Je už ale jasné, že hala bude od začátku sezony rozdělena do několika sektorů s vlastními vchody, toaletami i občerstvením. To může mírně zpomalovat vstup do haly. Všechny sparťany bych proto chtěla poprosit, aby kromě nošení roušek mysleli i na čas a do O2 areny přicházeli s dostatečným předstihem, aby si mohli užít zápas od prvního buly. Vstupy se budou otevírat už 90 minut před začátkem utkání.

O přínosech a kvalitách zkušeného trenérského dua Hořava–Jandač se už řeklo mnoho. Jak vnímáte zbytek kabiny jako celek i nové posily?
Celé A-mužstvo funguje skvěle. Je vidět, že trenéři přesně vědí, co od kluků chtějí. Těsně před sezonou se podařilo posílit obranu důrazným Davidem Němečkem. Samozřejmě hodně věříme Romanu Horákovi. Jeho hokejový životopis hovoří za vše – švédská liga, reprezentace, NHL…

Patronem loňské sezony byl pan Viliam Sivek, který byl u našeho posledního titulu. Kdo zaujme jeho místo pro tuto sezonu?
Roli patrona přijal Jiří Zelenka. Člen Klubu legend a bojovník, který pro klub udělal a stále dělá hrozně moc. Jeden z nejlepších kanonýrů české extraligy a člověk, který nezkazí žádnou legraci. Se Spartou strávil jako hráč šestnáct sezon a oslavil čtyři tituly.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek