10. 10. 2019 Daniel Ryl, Nicola Králová

Venkovní série skončí ve Vítkovicích

Sparťané se v pátek 11. října vydají na poslední šestý výjezd v řadě před úterním domácím zápasem proti Litvínovu. Svěřenci Uweho Kruppa budou chtít na ledě Vítkovic protáhnout sérii tří výher v řadě a navázat na úspěchy v Karlových Varech, Mladé Boleslavi a ve Zlíně. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin a průběh zápasu můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Sparta zabrala, potvrdí vítěznou formu v Ostravě?

Poslední tři venkovní utkání vyzněla lépe pro sparťany, když si po dvou porážkách poradili s Energií i Bruslaři a naposledy zdolali Zlín jasně 6:1. Výsledek zápasu však příliš neodpovídal jeho průběhu, protože domácí Berani byli po celé utkání střelecky aktivnějším týmem, jenže góly střílela Sparta a díky přesné mušce i skvělému brankáři Matějovi Machovskému si odvezla všechny tři body.

„Neměli jsme dobrý start, mohli jsme prohrávat 0:3, začátek byl vyrovnaný. Ale potom jsme dali docela šťastné góly a od druhé třetiny jsme hru trošku zlepšili,“ hodnotil utkání autor jednoho gólu a jedné asistence Robert Říčka, který nebyl spokojený s vysokým počtem trestů na straně svého mužstva.

Vítkovice omladily kádr. Skončil Olesz, přišel Bukarts

Ostravský celek během letní přípravy prostřídalo mnoho hráčů. Na seznamu odchodů najdete tradiční tváře jako Rostislava Olesze, Romana Szturce nebo Radoslava Tybora. Do kádru naopak přišli Alexandre Mallet, bojovník Dominik Lakatoš i lotyšský útočník Roberts Bukarts, který naposledy působil ve Spartě.

A právě bývalý útočník našeho týmu je v úvodu sezony oporou Vítkovic. Na kontě má čtyři góly a osm asistencí, což z něho dělá jediného hráče, jenž překonal hranici deseti kanadských bodů. Moravané zatím proplouvají novým ročníkem různorodě, když bodovali v prvních pěti zápasech a třikrát zvítězili. Po prohře s Kometou Brno (0:3) uspěli na ledě Pardubic (3:2), ale pak prohráli derby s Třincem (4:6) i venkovní duel v Plzni (4:1).

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU VÍTKOVIC:

PŘÍCHODY ODCHODY
Roberts Bukarts (Ú, Sparta) David Květoň (Ú, Frýdek-Místek)
Nicolas Werbik (Ú, Zlín) Rostislav Olesz (Ú, Olomouc)
Erik Němec (Ú, Znojmo) Michal Poletín (Ú, Jihlava)
Martin Bodák (O, Kootenay Ice) Roman Szturc (Ú, Zlín - hostování)
David Kvasnička (O, Plzeň) Radoslav Tybor (Ú, Pardubice)
Dominik Lakatoš (Ú, Liberec) Jaroslav Mrázek (O, Chomutov)
Miroslav Svoboda (B, Dornbirn) Josef Hrabal (O, bez angažmá)

Lukáš Kucsera (Ú, Kometa Brno - dvouleté hostování)

Věděli jste, že...

Sparta drží ve Vítkovicích nelichotivou bilanci osmi porážek v řadě? Naposledy tam vyhrála v lednu 2016, ale dala pouze jednou alespoň tři góly a schytala osm porážek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek