28. 11. 2020 Daniel Ryl

​Zpátky do Prahy, Sparta hostí Litvínov

V pátek si sparťané připsali cenné vítězství nad ledě Mountfieldu HK, na které budou chtít navázat v domácím utkání proti Litvínovu! Druhé vzájemné utkání této sezony se odehraje v neděli 29. listopadu od 16:00 a můžete ho sledovat v přímém přenosu HokejkaTV.

Sledujte duel proti Litvínovu na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize a O2TV Sport, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Verva po bídném úvodu zabrala a vítězí!

Litvínov se v úvodu sezony trápil, když prohrál šest z prvních sedmi duelů. To už však neplatí, protože Severočeši vyhráli tři z posledních pěti duelů, díky čemuž se ve vyrovnané tabulce posunuli alespoň na jedenácté místo. Verva doplácí zejména na mizernou koncovku, protože je se 22 góly společně s Olomoucí nejhorším týmem soutěže.

Na špatnou koncovku dojela i v posledním utkání v Pardubicích, kde po tuhém boji padla 2:1. „Nemůžeme být spokojeni s výsledkem, hlavně s první půlkou zápasu. Ve druhé půlce jsme se zlepšili. Věděli jsme, že to bude nejspíš o jednom gólu, který jsme bohužel dostali a přes mnoho šancí jsme další nepřidali. Naše střelecká produktivita je velmi slabá,“ litoval po utkání kouč Vladimír Országh.

Tři body ze severu, první gól Jeřábka

Svěřence Miloslava Hořavy a Josefa Jandače nezaskočilo ani okamžité domácí vyrovnání po úvodní trefě Michala Řepíka. Už v úvodu druhého dějství vrátil sparťanům vedení Jan Buchtele, na kterého navázal ve třetí třetině prvním sparťanským gólem Radek Jeřábek. Sparta si tak odvezla vybojovaný triumf 3:1.

Číslo utkání:

900

V posledním utkání na ledě Litvínova vstřelili sparťané celkem tři góly, čímž zaokrouhlili historickou bilanci proti Vervě. V 240 zápasech jí náš tým nastřílel už 900 branek, zatímco inkasoval 708 gólů.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila