7. 1. 2020 Marek Táborský

Adam Polášek odchází do Finska: Spartě moc děkuji

Osmadvacetiletý obránce Adam Polášek odchází do finského celku Tappara Tampere. Využil tak klauzule ve své smlouvě, která mu umožňovala do 10. ledna odejít za zajímavou zahraniční nabídkou.

„Adam měl odehrát ještě zápas s Mladou Boleslaví, kde se chtěl rozloučit se sparťanskými fanoušky. Do Finska ale odlétá už za dva dny. On i nový klub chtěl předejít jakékoliv hrozbě zranění, proto se s fandy rozloučí pouze z tribuny,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

34
Obránce Adam Polášek naskočil v této sezoně do 34 zápasů, ve kterých nasbíral 15 bodů (3+12).

Se zkušeným bekem se Sparta dohodla, že jej v případě zájmu kvalitního zahraničního klubu uvolní. To se v případě Tappara Tampere také stalo. „Do 10. ledna mohl odejít za zajímavou nabídkou. Obdržel ji a rozhodl se tuto klauzuli ve smlouvě využít,“ upřesňuje Hlinka.

„Loučíme se v dobrém, jako přátelé. Adamovi moc děkujeme za pomoc v půlce sezony. Přejeme mu hodně štěstí, myslím, že mluvím za celou organizaci i kluky v kabině,“ poznamenal sportovní manažer, který by se v budoucnu nebránil další spolupráci. „Zůstáváme dál v kontaktu a uvidíme, kam budou směřovat jeho kroky. Třeba se znovu ve Spartě setkáme,“ nechává otevřené dveře Jaroslav Hlinka.

Adam Polášek: Sparťanští fanoušci jsou nejlepší v lize

Jak budeš vzpomínat na krátký návrat do Sparty?
Bylo to hezké, dařilo se nám, většinu času jsme strávili na prvním místě tabulky. Takže rozhodně super. Už několikrát jsem říkal, že v kabině na Spartě je skvělá parta a cítím se tu doma, ale je to prostě tak. Z tohoto důvodu se mi neodchází lehce.

Co ti půl sezony ve Spartě dalo?
Vrátil jsem se domů, mohl trávit čas mezi svými, s rodinou. V Praze se mi žije dobře, ve Spartě to bylo moc příjemné období, i díky sportovnímu vedení. Atmosféra v klubu se uvolnila, vše je na vysoké profesionální úrovni.

Jak bys své působení zhodnotil?
Určitě kladně. Když se podívám na naše týmová čísla, ukazují, že se nám dařilo. Je to dobře složený tým, ve kterém jsem se cítil opravdu dobře.

Měl jsi odehrát ještě zápas s Boleslaví, kde ses chtěl s fanoušky rozloučit přímo na ledě. Co se změnilo?
Je to tak, na zápas jsem se moc těšil, ale bohužel se oba týmy dohodly, že bude lepší, abych kvůli případné hrozbě zranění raději nenastoupil.

Proč ses rozhodl odejít do Finska?
Je mi 28 let, rád bych si ještě pár let zahrál v zahraničí, dokud cítím, že na to mám. Neodchází se mi ale vůbec lehce. Sparta mi už dříve přirostla k srdci a v aktuální sezoně se můj vztah k ní ještě prohloubil.

Který moment z této sezony se ti nejvíce zapsal do paměti?
Bylo jich víc. Třeba otočení zápasu s Brnem, to byla euforie, kterou jsem dlouho nezažil. Celá O2 arena šílela a my na ledě také, neskutečné. Obrovský zážitek byl i zápas v Drážďanech, na který také jen tak nezapomenu. Škoda, že byl prozatím mým posledním ve Spartě.

Kam myslíš, že tento tým letos dokráčí?
Věřím, že daleko. Je silný nejen na papíře, ale také v hlavách. Má spoustu lídrů, kteří dokáží tým srovnat v krizových situacích. Ty se žádnému týmu nevyhnou, důležité je umět se z nich dostat. Budu Spartě každý zápas držet palce, doufám, že mi to vydrží až do konce dubna.

Kdyby byl zájem, plánuješ se do Sparty ještě vrátit?
Rozhodně. Říkal jsem to už před mým příchodem v aktuální sezoně. Sparta pro mě bude vždy v Česku číslo jedna!

Co bys vzkázal sparťanským fanouškům?
Ať jsou dál tak skvělí a podporují tým nadále za všech okolností. Potřebujeme je mít na své straně i ve chvílích, kdy se tolik nedaří. Právě tehdy musíme být všichni na jedné lodi. To sparťanští fanoušci vždy splňovali a moc jim za to děkuji.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila