21. 3. 2016 Daniel Ryl

Barinka: Nesmíme být přehnaně agresivní

Jeho návrat do sestavy možná překvapil řadu fanoušků, ale MICHAL BARINKA dokázal, že je po zranění při chuti. Zkušený obránce odvedl ve třetím čtvrtfinálovém utkání slušný výkon a svému týmu pomohl k vydřené výhře 3:2. I díky ní budou sparťané hrát ve čtvrtém utkání o mečbol, který by mohli ve středu potvrzovat na domácím ledě. Čtvrtý čtvrtfinálový duel se odehraje dnes, v pondělí 21. března od 17:20 a sledovat ho můžete v přímém přenosu ČT Sport.

Michale, ve včerejším utkání jste vybojovali vydřené, leč zasloužené vítězství. Souhlasíte?
Ano, důležité je hlavně vítězství, to se počítá. Pro nás to je další čárka a musíme se od toho odrazit dál. Na včerejší vítězství musíme rychle zapomenout a soustředit se na dnešek, abychom to zvládli.

Michal Barinka

Výhra je ideální odpovědí na porážku ve druhém domácím utkání. Neměli jste v hlavách, že byl další případná porážka mohla být velkou komplikací?
Nevím, jak to měli kluci, ale já jsem nad tím nepřemýšlel. Člověk na to nemůže myslet, když se hraje na čtyři vítězné zápasy. My jsme sem jeli s tím, že jsme jedno domácí utkání ztratili a chceme ve Zlíně zvítězit. Jsme rádi, že se nám to včera podařilo.

V utkání jste dvakrát otáčeli vývoj zápasu a zvítězili jste těsně 3:2. Během zápasu jste ovšem měli několik šancí, kterými jste mohli rozhodnout i dříve, vnímal jste to stejně?
Byly tam nějaké stoprocentní šance, které jsme neproměnili. Někdy to přeskočilo hokejku, podruhé se to nepodařilo ideálně zakončit. My jsme rádi, že jsme i přes tyto neproměněné šance zvítězili.

Černou kaňkou výkonu byla častá vyloučení. Pramení z toho, že vás donutí hráči Zlína faulovat, nebo je to spíše i vaší nešikovností a některé souboje neřešíte ideálně?
Rád bych řekl, že to bylo jenom naší nešikovností. (usmívá se) Některé fauly tam byly sporné, ale na to se nebudeme vymlouvat. Sudí možná podléhají atmosféře, ale my nesmíme do těch soubojů chodit tak moc agresivně, aby z toho nebyly fauly.

V sestavě jste se objevil poprvé od listopadu, kdy jste si přivodil zranění. Už se cítíte stoprocentně fit?
Jsem strašně rád za to, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Po třech a půl měsících bude trvat, než se do toho dostanu, ale snažím se podávat maximální výkon.

Berete jako výhodu fakt, že jste skočil do rozjetého zápasu play off, nebo byste radši bral pár zápasů základní části na rozehrání? Byla možnost, že naskočíte dříve?
Člověk si tohle nemůže vybírat, protože to je opravdu individuální. Jednou to sedne, jednou nesedne. Mohl jsem naskočit už předtím, ale takhle jsme se prostě domluvili, že ještě potrénuji a posílím místa, která nebyla úplně stoprocentní.

19
Barinka zasáhl v základní části vinou zranění jen do devatenácti zápasů.

Tým kosila zranění už na konci základní části, ale jako velkou výhodou se ukázal široký kádr. Je to vaše největší zbraň?
Musím říct, že se s tím kluci popasovali perfektně. Od Vánoc jsme v podstatě neměli problém kohokoliv porazit, takže opravdu je naší výhodou, že máme pět kvalitních lajn. Zda to pro nás bude výhoda i do play off, to se ukáže až časem.

Dnes vás čeká čtvrté utkání a dá se čekat, že Zlín do něj půjde po hlavě. Vy si můžete do Prahy odvézt mečbol, bylo by to velkou vzpruhou?
Kdyby to náhodou vyšlo, budeme rádi. Vzpruha by to pro nás byla, když se to podaří, pojedeme domů s velkou výhodou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek