29. 11. 2015 Pavel Hrdina

Bek Polášek: Nakopla nás dlouhá přesilovka

Herní převaha Sparty nad pardubickým Dynamem byla jednoznačná. Hosté se přesto téměř celý zápas drželi na dostřel. „Už od první třetiny jsme se střelecky trápili. Musím ale říct, že to co předvedl pardubický gólman, bylo něco neuvěřitelného,“ pochválil střelec vítězného gólu ADAM POLÁŠEK pardubickou oporu Maxwella.

Dnešní zápas byl bohatý na šance, na gól se ale čekalo dlouho. Byly dnes Pardubice těžkým soupeřem?
Ze začátku byl zápas hodně vyrovnaný. Oba týmy do něj nastoupily důrazně, byl to rychlý hokej nahoru dolů. Ve druhé třetině jsme měli dlouhou přesilovku, která nás nakopla. Díky tomu, že jsme dali gól, tak jsme je potom zavřeli až do konce třetiny. Oni tam měli jen dvě nebo tři střely.

Zlomilo se to tou vaší střelou od modré?
Bylo fajn, že jsme tu přesilovku konečně prolomili. Díky tomu z nás ten tlak trochu spadl a potom jsme dělali všechno proto, abychom to udrželi.

Adam Polášek

Nebyli jste trochu nervózní z toho, že efektivita střelby trochu vázla?
Mohli jsme toho využít trochu víc. Když už máme takový tlak, tak si myslím, že bychom z něho mohli vytěžit víc gólů. Bylo super, že ve třetí třetině jsme si to pohlídali a ještě jeden gól přidali.

Na Maxwella jste vystřelili jednačtyřicetkrát. Jak si vysvětlujete dnešní nízkou produktivitu?
Střelecky jsme se trápili už od první třetiny. Musím ale říct, že to co předvedl pardubický gólman, bylo něco neuvěřitelného. My jsme mu trochu pomohli tím, že jsme nepřidali dost důrazu do brány, všechny střely byly víceméně nahazované. Každopádně ale klobouk dolů předtím, co všechno dnes vychytal.

Oba vaši poslední soupeři na tom nejsou s aktuální formou ideálně. Je těžší hrát proti týmům, které musejí urvat za každou cenu i jeden bod?
V Třinci jsme se tak nějak přizpůsobili k té jejich hře. Všichni jsme se tam trápili a věděli jsme, že umíme hrát aspoň o jeden level výš. Dneska to bylo už o něčem jiném, hráli jsme doma a to nám pomohlo. Šlo to vidět i na ledě. Když máte takový tlak, tak se hraje fakt dobře.

Vy jste sice obránce, ale ani pro vás určitě není od věci se občas trefit. Od září jste skóroval poprvé…
Trápil jsem se. Zrovna dneska mi to bliklo v hlavě, že už jsem opravdu nějakých 15 zápasů nedal gól. Měl jsem to v hlavě a trenéři po mě chtějí, abych střílel v přesilovkách. Proto jsem strašně rád, že to tam konečně taky padlo.

Přitom v předchozích zápasech jste nasbíral několik asistencí. Věřil jste, že se to už prolomí?
Pořád jsem se snažil být ohledně toho pozitivní. Věděl jsem, že už tam musí něco spadnout, zvlášť když i my dostáváme góly, které jsou jen nahozené nebo ztečované. Jakákoli střela na bránu může být gól.

Dnes byla v O2 areně rekordní návštěva. Berete zápas s Pardubicemi jako top zápas, podobně jako třeba derby v minulých sezonách?
Je to takové složité. Atmosféra Brně, Litvínově a dalších městech, kde se lidi narvou do těch plecháren, mi vždycky přijde jako derby. Dnes jsme si všimli, že přišlo opravdu hodně lidí, byli slyšet i vidět a strašně moc nám to pomohlo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek