7. 2. 2016 Robin Mana

Buchtele: Chybělo málo, každá série končí

V posledním utkání před reprezentační pauzou vyšli tentokrát svěřenci kouče Jandače bodově naprázdno. Ve vypjatém utkání na hradeckém ledě nezachytili gólový nástup soupeře ve druhé třetině a k bodům už je nedovedla ani trefa JANA BUCHTELEHO ze závěru třetí třetiny. A právě střelec druhé sparťanské branky po zápase hodnotil jeho průběh a konečný výsledek.

Honzo, Hradec dokázal v pátek porazit suverénního lídra extraligy Liberec, teď se mu to podařilo i se Spartou. Zejména v prvních dvou třetinách měli asi domácí navrch...
Bylo vidět, že po výhře nad Libercem si docela věří. Vlítli na nás a asi jim pomohlo, že se dostali do vedení ještě do první pauzy. Pak jim to tam napadalo a my jsme museli dohánět. Málem se to podařilo, zkoušeli jsme power play, chybělo málo. Je to škoda, alespoň bod jsme z toho vytřískat měli.

Jan Buchtele

Jak moc jste v týmu řešili ty dvě dlouhé série? Tedy, že jste mohli dnes vyhrát desátý zápas v řadě a osmý proti Hradci?
Každá série jednou končí. Nám to skončilo dnes. Ale to se prostě stává. Těší nás, že jsme byli takhle úspěšní a de facto si pojistili slušnou pozici pro play off. Dnes to na bodový zisk nebylo, ale věříme, že po pauze budeme body sbírat dál.

Rozhodla třeba i síla domácího prostředí? Nutno dodat, že takovou už jste při venkovních zápasech nezažili zhruba měsíc...
Neřekl bych, že to hraje nějakou roli. Vždyť jsme dokázali zvítězit třeba v open air utkání v Brně, kdy bylo proti nám dvacet tisíc lidí.

Co byl podle vás rozhodující okamžik zápasu. Branka soupeře na 0:3?
Dostali jsme opět dva góly v oslabení, ze kterých v poslední době inkasujeme docela často. Pořád se na tom snažíme pracovat, zlepšit to. Budeme na tom dělat dál, protože tohle bude rozhodovat důležité zápasy. Škoda, že gól na 2:3 přišel z naší strany tak pozdě, bylo tam spoustu možností dát ho dřív. Můžu ale za tým říct, že jsme do toho dali všechno.

Jaký vliv měl na tým nepříjemný Mertlův faul kolenem?
Paradoxně nás to asi dostalo do hry. Byl to takový signál, že něco musíme změnit. Oba týmy přidaly na důrazu, což bylo asi vidět, protože z toho plynuly další šarvátky a potyčky, ve kterých jsme si vedli obstojně. Vynutili jsme si i fauly a vyloučení, ale ta se nám bohužel nedařila využít.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek