22. 11. 2020 Petr Pavlík

Buchtele: Jubilejní gól mě moc potěšil

Vstřelil hned dvě branky a zároveň oslavil svůj jubilejní stý gól v dresu Sparty! Útočník JAN BUCHTELE byl hlavním strůjcem vítězství, když nasměroval náš celek k dalším třem bodům. „Jsem hrozně šťastný, že se mi podařilo ve Spartě dosáhnout na takovou metu. Hraju tu už nějaký pátek a jsem moc rád, že se mi to povedlo. Mrzí mě jen, že jsem takový okamžik nemohl oslavit společně s našimi fanoušky,“ komentuje úspěšný sparťanský střelec.

Máme za sebou vydařenou odvetu s Olomoucí. V čem hledat největší rozdíl oproti pátečnímu duelu?
Hlavní rozdíl byl v pohybu. V domácím prostředí jsme předvedli diametrálně odlišný výkon. Měli jsme dobrý vstup do utkání. Podařilo se nám vstřelit hned tři branky v krátkém sledu a dostat se do vedení. Dobře jsme se připravili, za tři body jsme samozřejmě moc rádi.

Byla příprava na domácí odvetu v něčem specifická?
Nebyla. Připravovali jsme se stejně, jako bychom hráli proti jinému soupeři. Víme, že Olomouc je velmi zkušené mužstvo, a pokud budeme chtít tentokrát uspět, musíme se vyvarovat chyb z posledního utkání. V Olomouci jsme k zápasu nepřistoupili dobře, doma jsme si vypracovali řadu gólových šancí, ze kterých se nám podařilo skórovat.

V odvetném utkání proti Olomouci jsi vstřelil svůj stý gól ve Spartě a pak přidal ještě trefu číslo 101. Překonání takové mety určitě potěší.
Ano. Jsem hrozně šťastný, že se mi podařilo ve Spartě dosáhnout na takovou metu. Hraju tu už nějaký pátek a jsem moc rád, že se mi to povedlo. Gólů samozřejmě může být víc, ale já jsem rád, že se daří týmu. Bez spoluhráčů bych takového milníku nedosáhl. Škoda jen, že tu s námi nemohou být naši fanoušci, protože právě oni nás vždycky podporují až do konce.

101
Tolik gólů už má na kontě útočník Jan Buchtele v dresu Sparty!

Jak bys popsal svůj gól ve druhé třetině?
Dostal jsem dlouhou přihrávku od svého obránce a poté jsem se už jen soustředil na svůj pohyb. Podařilo se mi přebruslit posledního olomouckého hráče a v ten moment jsem si řekl, že zkusím udělat kličku. Nakonec to vyšlo, jsem rád, že mi to tam spadlo a mohl jsem pomoct týmu v cestě za další výhrou.

Po pěti zápasech venku jsme se vrátili zpět do domácího prostředí. Je to velká úleva?
Určitě. Jsme rádi, že můžeme být znovu v domácím prostředí. Hodiny strávené v autobuse nikoho nebaví. Je super, že teď hrajeme dva zápasy za sebou doma a můžeme se v klidu naladit na další cestování.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek