22. 12. 2016 Jakub Borovský

Čtyři branky a bylo po zápase, těší Klimka

Pouze jeden zápas trval bodový půst pražské Sparty. Po porážce v Třinci si veze tři body z utkání proti Olomouci, kterou přehrála jasně 5:1. V pořadí druhý a také vítězný gól si připsal na začátku druhé třetiny LUKÁŠ KLIMEK, na kterého dokázali velmi rychle navázat ještě tři další sparťané. "Rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy nám tam napadaly rychle čtyři góly, a v podstatě bylo po zápase," zhodnotil sparťanský útočník klíčovou část zápasu.

Lukáši, gratuluji k vítězství, jak byste zhodnotil zápas?
Do zápasu jsme dobře vstoupili. První třetinu jsme vyhráli 1:0, tam to bylo z naší strany dobré, ale pořád vyrovnané. Rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy nám tam napadaly rychle čtyři góly, a v podstatě bylo po zápase.

Cítili jste se od začátku, že jste lepší než Olomouc?
Podle mě jsme byli lepší i v té první třetině, jen se nám to nepodařilo potvrdit střelecky. Ve druhé jsme šance už proměnili. Dvě třetiny jsme byli lepší, až ta třetí nebyla ideální, když jsme pod dojmem výsledku trochu zvolnili a oni neměli co ztratit.

Oni sice snížili, přesto jste asi tušili, že zápas vyhrajte, že?
Když vedete 5:0, víte, že by se musel stát zázrak, aby se prohrálo. Trochu jsme k tomu přistoupili lehkovážně, nevyhodili jsme pár puků. Dostali se tlaku a napadali ve třech. Neměli co ztratit a docela jim to vycházelo, ale my jsme věděli, že ten zápas nepustíme.

11
Pouze jedenáct minut dělilo druhý sparťanský gól, který vstřelil Klimek, a pátý gól Kudrny.

Vy jste autorem druhého gólu, který padl po krásné spolupráci s Vránou. Jak byste ho popsal?
Havran to dostal na červené od beka a já jsem měl vedle něho našlápnuto. Doufal jsem, že mi to prohodí, protože jinak by byl ofsajd, ale říkal, že o mně celou dobu věděl, krásně mi to podhodil na hokejku. Pak jsme jeli s Hlínou dva na jednoho, bek se stáhl spíš k Hlínovi, tak jsem zkusil vystřelit a padlo to tam.

Minulé kolo jste po devíti zápasech v řadě nebodovali. Určitě je příjemné vrátit se zpět na vítěznou vlnu, že?
Samozřejmě nám to pomůže. My prohráli jen v Třinci ten jeden zápas. Říká se, že dobré mužstvo neprohraje dvakrát za sebou, což jsme potvrdili.

Příští kolo se po čtyřech venkovních zápasech vracíte na domácí led do O2 areny. Bude to pozitivní změna?
Doma se hraje určitě líp, před domácími fanoušky a hlavně nemusíte nikam cestovat. Navíc je to mezi svátky, takže se určitě těšíme na dva domácí zápasy, co nás čekají.

Přijede Chomutov, co od zápasu očekáváte?
Oni hrají velmi defenzivně. Podobně jako Olomouc osobně brání. Je to taková nepříjemná obrana a hrozí brejků, takže doufám, že se s tím popereme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek