22. 11. 2019 Petr Pavlík

Další zápas je tu! Sparťané míří do Boleslavi

Po vydřeném vítězství na ledě Litvínova pokračuje náš tým v cestě po venkovních stadionech, když tentokrát změří síly s Mladou Boleslaví. Sparťané měli oproti svému soupeři delší volno na zregenerování, čehož budou chtít využít. V utkání, ve kterém si naši hokejisté mohou upevnit první místo v tabulce, začíná ve ŠKOENERGO ARÉNĚ netradičně už ve 14:00 hodin.

Sparťané válí, jejich jízdu nezastavil ani Litvínov

Naši hokejisté za poslední dva měsíce dominují. Z posledních patnácti duelů prohráli pouze jediný a nadále okupují první místo. Našemu postavení v tabulce napovídá i fakt, že sparťané mají druhou nejlepší ofenzivu. Jen Třinec nastřílel pouze o gól více.

V posledním týdnu sparťanská série výher byla trochu nahnutá, jelikož týmy Hradce Králové a Litvínova pořádně potrápily naši skvadru. Svěřenci Uweho Kruppa nakonec vyhráli nad oběma soky, byť v posledním případě tomu bylo až v prodloužení. Nic na tom však nezměnilo to, že se vítězná šňůra zápasů protáhla o další dva duely navíc.

Pražané jsou zkrátka ve velké pohodě a body se jim kradou velice obtížně. Brankář Jakub Sedláček je však skromný a dále nabádá svoje spoluhráče ke spolehlivým výkonům. „Emoce bych krotil. Pojďme pokorně dál. Užívat si, kde jsme, ale nadále pracovat. Tohle je hrozně pomíjivé, za pět kol může být všechno jinak,“ upozorňoval zkušený gólman.


Bruslařům se daří, v tabulce jsou už třetí

Tým z města automobilů je v současné době na vítězné vlně, kterou tvoří dvě malé trhliny. Těmi jsou smolné porážky s Libercem a Třincem, kdy Bruslaři sahali po bodovém zisku, ale tentokrát byl v tomto ohledu šťastnější jejich soupeř. Boleslav to však nemusí mrzet, družina kolem kapitána Michala Vondrky posléze vyzrála na Plzeň a naposledy také na Litvínov. Výhra na ledě předposledního týmu tabulky jim vynesla třetí příčku v našlapané konkurenci.

Ofenzivu navíc posílil zkušený slovinský útočník Žiga Jeglič, jenž přispěl k triumfu na ledě Vervy gólem a asistencí. Co však Středočechy trápí, to jsou přesilovky, v nichž jsou až devátí v celé soutěži. Na druhou stranu, v oslabení mají úspěšnost 89,33 % a v této disciplíně dominují celé extralize.


Sparta chce navázat na zápas v Boleslavi

Naši hokejisté se s Mladou Boleslaví potkali již na začátku října v rámci osmého kola. Na jejím ledě to byla dlouho vyrovnaná partie, která dlouho nenacházela vítěze. Ten nakonec musel vzejít až z prodloužení, ve kterém vystřelil bonusový bod navrch Andrej Kudrna. Sparťanský útočník tak na své konto zaznamenal veledůležitou trefu, čímž pomohl svému týmu k výhře 2:1 v prodloužení.

Věděli jste, že...

2
V minulé sezoně Matěj Machovský udržel dvě čistá konta proti Boleslavi!

V posledních pěti vzájemných duelech sparťané vyhráli čtyřikrát, třikrát za tři body a jednou z toho byla výhra v prodloužení. Dvakrát navíc dokázal brankář Matěj Machovský udržet čisté konto a pomoct týmu k důležitým výhrám.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek