28. 11. 2022 Petr Pavlík

Domácí série pokračuje proti Třinci

Zpátky do boje! Náš tým pokračuje v domácí sérii čtyř zápasů, když vyzve před svými fanoušky Třinec. Svěřenci kouče Miloslava Hořavy vyhráli poslední tři utkání a na své počínání budou chtít navázat i teď. Utkání startuje v úterý 29. listopadu od 18:30 hodin. Přijďte nás podpořit!

Jubilejní 1000. výhra v extralize

Sparťané v posledním domácím utkání výhrou nad Kladnem dosáhli na jeden velký milník – zapsali už 1000. výhru v extralize a jsou jediným týmem, který pokořil právě tuto metu. Náš tým sice ztratil jednobrankové vedení v průběhu první třetiny, ale v dalších minutách hry vstřelil celkem čtyři góly a poté svému sousedovi na extraligové mapě téměř nic nedovolil. I díky spolehlivým zákrokům Josefa Kořenáře, konkrétně ještě za vyrovnaného stavu, se hráči s eskem na prsou radovali z třetího vítězství v řadě.

“Pro všechny z nás to byl náročný zápas. Sehráli jsme těžké utkání proti soupeři, který nemá co ztratit. Hra se rychle otáčela z jedné strany na druhou, ale myslím si, že jsme to zvládli výborně,“ hodnotil cenné vítězství nad Rytíři útočník Gustaf Thorell. Ten měl po skončení zápasu o to větší radost, když v utkání se kromě něj trefil i jeho bratr Erik.

„Je super, že se brácha taky konečně trefil. V sezoně má sice více gólů než já, ale už potřeboval, aby mu gól padl znovu. Jsem rád, že nám zápas vyšel společně, a že se máme od čeho odrazit směrem do příštích utkání. Ani si nepamatuju, jestli se nám to někdy povedlo, když jsme před lety hráli spolu ve Švédsku,“ vzpomínal před novináři.


Oceláři klopýtli a poprvé venku nebodovali

Třinečtí hokejisté neprožili úspěšný vstup do nového ročníku, ale postupem času se herně zvedli a dýchají na záda třetí Olomouci v tabulce. Svěřenci trenéra Zdeňka Motáka získali zatím třicet devět bodů a oproti svým soupeřům z horní části tabulky mají ještě k dispozici jeden zápas k dobru. Oceláři jsou aktuálně na svém venkovním tripu, který odstartovali v Litvínově. Tam sice zvítězili 2:1 v prodloužení, ale následně padli těsně v Plzni 1:2.

Třinec pokračuje svými venkovními zápasy duelem v Praze, který bude pro ocelářskou partu velmi důležitý. „Musíme být zodpovědní v obraně, trpěliví a bojovat jako v každém zápase,“ podotkl brankář Marek Mazanec, aktuální jednička v třineckém brankovišti. Po utkání se Spartou třinečtí hokejisté ještě zavítají do Olomouce, kde uzavřou svůj náročný trip na venkovním stadionech.

Úvodní bitvy v Třinci ovládl soupeř

Sparťané v úvodních dvou vzájemných duelech s Třincem v této sezoně nebodovali, byť byli pokaždé velmi blízko. Naše družina nejprve nestačila na rozjeté Oceláře poměrem 2:4 a poté přišla smolná porážka, tentokrát 1:2. Zatímco v prvním vzájemném klání náš tým vstřelil alespoň dvě branky, v zatím posledním měření sil s Oceláři skóroval pouze jednou. Sparťané budou mít teď k dispozici dvě domácí utkání, vrátí soupeři ze Slezska dvě porážky?

Věděli jste, že…

Náš tým zvítězil z posledních šesti vzájemných duelů pouze jednou, konkrétně ve čtvrtém finálovém utkání na svém ledě 5:2. Zajímavostí je, že se na této výhře podílelo pět různých střelců Sparty včetně obránce Davida Němečka nebo Vladimíra Sobotky, který mimo jiné zaznamenal ke svému vstřelenému gólu i asistenci.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek