3. 4. 2021 Petr Pavlík

Dvořák: Porážku musíme hodit za hlavu

První semifinálový duel ovládl Liberec. Obránce TOMÁŠ DVOŘÁK byl na ledě u několika zajímavých momentů, ale ani on nezabránil úvodní porážce s Tygry. „V první třetině jsme vedli, dostali jsme se do vedení, ale soupeř od druhé třetiny zlepšil svoji hru a začal lépe bruslit. Musíme ve všem přidat a rapidně zlepšit naši produktivitu, pak můžeme být úspěšní,“ burcuje mladý bek.

Máme za sebou první semifinálové utkání proti Liberci. Co chybělo k lepšímu výsledku?
V první třetině jsme vedli, dostali jsme se do vedení, ale soupeř od druhé třetiny zlepšil svoji hru a začal lépe bruslit. Ve třetí třetině se nám hra trochu sesypala, přestali jsme hrát. Nedělali jsme věci, které jsme měli plnit. Liberec si připravil své šance, které využil.

Bylo obtížené nastoupit znovu do zápasového tempa po delší odmlce?
Nemyslím si. Před sérií s Libercem jsme si řekli, jak chceme hrát. Snažili jsme se připravit co nejlépe, ale bohužel už první zápas nedopadl podle našich představ. Zápas hodíme rychle za hlavu, jelikož v odvetě chceme být úspěšnější. Věřím, že pokud se budeme držet pokynů, máme šanci zvítězit.

Jak moc chybí v takových zápasech fanoušci přítomní na stadionu?
Samozřejmě nám moc chybí, přeci jen v základní části jsme si trochu zvykli, ale ve vyřazovací části je to zkrátka něco úplně jiného. Všechny týmy hrají nadoraz, bojuje se o každý centimetr. Bylo by skvělé mít na ochozech alespoň část našich fanoušků, ale bohužel současná situace to neumožňuje. Nedá se nic dělat, všechny týmy mají podmínky stejné. Jedeme dál.

Na ledě bylo vidět hodně osobních soubojů. Jak vnímáš celkově sérii proti Bílým Tygrům?
Je pravda, že párkrát se situace na ledě vyostřily. Není to nic neobvyklého, je to play off. Do dalšího zápasu musíme všichni přitvrdit. Musíme hrát aktivně v útočném pásmu a nedělat zbytečné chyby před naším brankářem. Myslím si, že to je ta správná cesta k úspěchu.

Jaký očekáváš průběh dalšího pokračování série s Libercem?
Každý zápas bude o tom, kdo udělá více či méně chyb. Hraje se o každý milimetr ledu, nikdo nikomu nedá nic zadarmo. V prvním zápase jsme udělali více chyb my, proto jsme prohráli. Díváme se dopředu, pořád je to jen první zápas. Musíme ve všem přidat a rapidně zlepšit naši produktivitu, pak můžeme být úspěšní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek