21. 8. 2022 Daniel Ryl

Forman: Povedený turnaj, mladí se ukázali

V závěrečném utkání Danube Cupu trefil zastupující kapitán Miroslav Forman jen tyčku švýcarské branky, načež musel v omlazené sestavě skousnout porážku 1:6. "Nezáleží, v jaké sestavě nastoupíme, protože máme silný tým a i mladí kluci se ukázali skvěle," hodnotil pozitivně turnaj, v němž sparťané skončili druzí právě za Davosem.

Hodnotíš turnaj pozitivně i přes závěrečnou vysokou porážku?
Chtěli jsme celý turnaj vyhrát, takže nás to mrzí. Nezáleží, v jaké sestavě nastoupíme, protože máme silný tým a i mladí kluci se ukázali skvěle. Celkově se nám ale turnaj povedl, škoda posledního zápasu proti Davosu, ale odehráli jsme dobré zápasy, které nás prověřily.

I proti nám hrál Davos s elitní lajnou Andrese Ambühla, byla její vysoká kvalita znát?
První lajna byla znát, i když dávali góly jiní. My jsme pak byli trošku frustrovaní a dělali jsme zbytečné fauly, ale Davos hrál prostě lépe a zaslouženě vyhrál.

Máš turnaj radši, než hrát jen běžné přáteláky?
Je to tak. Těšili jsme se, že si zahrajeme proti takovým kvalitním soupeřům, kteří nás výborně prověří. Odehráli jsme povedený turnaj, takové zápasy nás, věřím, dobře připraví na start sezony.

S týmem jste navíc změnili prostředí, byl to i povedený teambuilding?
V sobotu jsme měli jen dopolední trénink, jinak jsme měli volné odpoledne, tak jsme si vyrazili k řece a sedli si na kafe. Odpočinuli jsme si, pokecali jsme a určitě to bylo ku prospěchu.

Další zápasy v Lize mistrů už budou ostré, co od dánsko-švédských soupeřů čekáš?
Já jsem proti Dánům snad ještě nikdy nehrál, takže nevím, co očekávat. Nic lehkého to ale určitě nebude. Vím, že budeme hrát těžké zápasy, protože v Lize mistrů jsem nezažil ani jedno lehké utkání, a to už jsem v ní něco odehrál. Máme těžkou skupinu, ze které chceme postoupit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek