20. 3. 2023 HC Sparta

Horák: Do Třince pojedeme vyhrát!

Druhé vítězství bylo blízko, jelikož náš tým ve druhém čtvrtfinále po dvou třetinách i díky asistenci Romana Horáka vedl, ale Třinec poslal utkání do prodloužení, v němž rozhodl během tří přesilovek za sebou. „Asi všichni čekali, že to bude dlouhá série. Třinec vyhrál, my chceme vyhrát u nich,“ motivuje před zápasy ve Slezsku zkušený útočník.

Mrzí ztráta zápasu o to víc, že jsme dvakrát vedli?
Myslím, že jsme přestali hrát. Třinec byl ve třetí třetině lepší, my si to ale zavinili sami. Bohužel občas děláme na rozehrávce zbytečné chyby. Tenhle aspekt musíme do dalších zápasů zlepšit.

Byly oba zápasy podobné?
V obou zápasech jsme měli výborný start, hráli jsme s chutí, měli jsme pohyb a dostali jsme se do vedení. Bohužel jsme ve třetí třetině trochu od naší hry opustili. Přeci jen máte v hlavách, že bráníte výsledek. Třinec se pak dostal na koně. Dal branku, vyrovnal na 2:2 a rozhodl.

Byl gól nešťastný, ale kvůli třem vyloučením za sebou spíše zbytečný?
Byl smolný, ale když hrajete tři oslabení po sobě, časem gól padne. Obzvlášť s vynikajícími přesilovkami, které Třinec má. Nemůžeme se hned na začátku prodloužení nechat vyloučit.

Z čeho naše chyby pramení?
Třinec je kvalitní v útoku, nemůžeme čekat, že je budeme celý zápas válcovat. Takové situace musíme očekávat a připravit se na ně.

Jsou pozitivem alespoň využité přesilovky?
Za využité přesilovky jsme rádi. Ty jsou v playoff důležité. Hra pět na pět už je ve vyřazovací fázi těžká. Každý tým si hlídá systém, jak hrát a proti komu nastupuje. Gólů z přesilovek pak padá hodně.

Zaslouží si pochvalu za oba zápasy alespoň fanoušci?
Atmosféra je doma vždycky skvělá, moc fanouškům děkujeme. Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, ale série bude dlouhá. Třinec u nás vyhrál, my budeme chtít vyhrát u nich. Zregenerujeme, podíváme se na video a připravíme se na čtvrtek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek