5. 2. 2016 Pavel Hrdina

Hrbas: Repre? Snažím se být skromný

Obránce MAREK HRBAS přispěl jednou asistencí k vysoké výhře Sparty nad karlovarskou Energií, zároveň ale stále vstřebává svou první nominaci do českého národního týmu. „Snažím se být skromný a čekal jsem to až třeba v srpnu, kdy dostávají šanci i ti mladší kluci,“ říká dvaadvacetiletý bek, který dostává v posledních zápasech hodně důvěry a trenéru Josefu Jandačovi ji vrací dobrými výkony.

Karlovy Vary vás tentokrát moc nepotrápily. Byl to tak snadný zápas?
Oni byli celý zápas nepříjemní. Ale dali jsme jako první góly a nervozita z nás spadla. Jako každý zápas jsme se snažili hrát dobře z obrany a nefaulovat. Pak už jsme měli zápas víceméně pod kontrolou a jen se dohrával.

Brzy jste vedli o tři góly, nechyběla vám pak trochu koncentrace?
Hráli jsme dobře celých 60 minut a pohoda je tam cítit, když se nám takhle daří. Trenéři by nám ale řekli, kdybychom hráli příliš lehkovážně. Koncentrace byla celý zápas 100% a snažili jsme si to užít.

Jak vás ovlivnila nedávná pozvánka do reprezentace?
Je to skvělý pocit, je jasné, že mě to potěšilo. I sebevědomí mi samozřejmě naskočilo. Snažím se na to nemyslet, ale je to těžké. Ještě nám do přestávky zbývá jeden zápas. Snad to zvládneme a pojedeme na turnaj v dobré náladě.

Čekal jste, že se vám ozvou?
Takhle brzo jsem to nečekal. Snažím se být skromný a čekal jsem to až třeba v srpnu, když dostávají šanci i ti mladší kluci.

Co od nominace do národního týmu očekáváte?
Kluci mi říkali, ať hlavně hraju jednoduše. Určitě to bude rychlejší, Rusové jsou silní a hodně techničtí. Budu se snažit hrát pořád svoji hru, nebát se, a když budu moct, tak podpořím útok.

Jako další nováček s vámi pojede i váš spoluhráč Daniel Přibyl. Jste rád, že budete mít parťáka?
Určitě je příjemné, že tam budu někoho znát. Ale znám se třeba i s Jakubem Jeřábkem a s pár dalšími. Kdyby Dan nejel, nebyl by to takový problém.

Myslíte, že budete nervózní?
Na začátku tam asi nervozita bude, ale ta potom určitě brzo spadne. Nebudu se tím nijak trápit, spíš si to chci užít a hrát to, co hraju tady na Spartě.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek