13. 12. 2016 Jakub Borovský

Je to skvělé, raduje se po postupu Petr Vrána

Sparťanské cesta v Champions Hockey League pokračuje! Po remíze v Bernu dokázali sparťané švýcarského soupeře doma porazit 4:1 a postupují už do semifinále. Dvěma asistencemi se na vítězství podílel PETR VRÁNA, který nejprve přihrál Mikušovi u prvního gólu a poté asistoval také u branky Pecha. „Máme velkou radost,“ neskrýval Vrána po utkání nadšení z postupu mezi nejlepší čtyři týmy.

Postup do semifinále, co tomu říkáte?
Velká radost, je to skvělé! Zápas v Bernu byl vyrovnaný, což jsme čekali i od toho dnešního a první třetina to potvrdila. Pak jsme odskočili na pár gólů ve druhé třetině a od té doby jsme byli trošku lepším týmem a zaslouženě jsme nakonec vyhráli.

Po prvním vstřeleném gólu jste rychle inkasovali, dokázali jste být v klidu?
Samozřejmě to bylo nepříjemné, ale hned jsme si řekli, že se nic neděje a hrajeme dál. To se prostě v zápasech v takovém tempu stává. Zvládli jsme to dobře psychicky, nesesypali jsme se a hráli jsme pořád dál. 

V čem jste byli lepší než Bern?
Měli jsme lepší pohyb, nepouštěli jsme je do šancí. Zlepšili jsme naši hru, protože první třetina nebyla ideální z naší strany. Proměnili jsme šance, které jsme měli. Oni měli taky dost příležitostí, ale gólman zachytal a to asi rozhodlo.

Byly tam od nich zákeřnosti, ale věděli jsme o tom a dali si pozor. Psychicky jsme to zvládli lépe, zbytečně nefaulovali a dokázali jsme je přehrát.
Petr Vrána

Závěr utkání byl velmi nervózní, Švýcaři na konci hodně přiostřili, že?
Ke konci jim nezbývalo moc času a začali být trochu agresivní. Ale ono to tak bylo i v Bernu, jsou tím známí, že jsou takové horké hlavy, je to jejich styl. Byly tam zákeřnosti, ale věděli jsme o tom a dali si pozor. Psychicky jsme to zvládli líp, zbytečně nefaulovali, tu jejich hru jsme přijali a dokázali jsme je přehrát. 

Vy máte dnes dvě asistence, popište ty dva góly. U toho prvního jste dokonce upadl a kotouč málem ztratil, co se stalo?
(smích) Já měl dneska trošku problémy sám se sebou, abych řekl pravdu. Už jsem toho měl dost, dali jsme si pár špatných kotoučů, které jsem si snažil zpracovat nohou a dvakrát jsem se tam vyvrátil. Ale dopadlo to dobře, v podstatě to vyšlo tak, že hráč vyjel po mně a Miky to tam měl otevřené. U toho druhého gólu jsem podle mě nahrávku neměl, tam jsem se snažil napadat hráče, který se dostal pod tlak a vyhodil jen na Hlínu, ten našel Pechína, který to poslal skvěle mezi nohy. Takže tuhle asistenci bych si asi moc nepřipočítával, ale jsem rád za to, že nám přesilovky šly. 

Bylo čtvrtfinále CHL pro vás, hráče, jiné než třeba běžné kolo extraligy? 
Je to změna. Hrajeme s jiným soupeřem. Pro lidi to bylo dobré i v tom, že jsme nějakou dobu nehráli doma a budeme hrát zase až po Vánocích, takže si myslím, že se těšili a že je dnešní hokej nemohl zklamat. Přišlo jich hodně a my doufáme, že na semifinále jich dorazí ještě mnohem víc.

Prožíváte čtvrtfinále CHL víc než běžný extraligový zápas, kde se hraje „jen“ o body?
Určitě. Už jsme se dostali daleko, je to čtvrtfinále a nervy byly. Z klasické ligy jsme museli skočit do play offového módu a připravit se na to. 

Teď vás čeká volno, jak využijete týdenní pauzu mezi zápasy?
Každý jinak, na Vánoce jsou už zase zápasy, takže někteří jedou domů, někteří třeba jedou do hor, do lázní. Každý to má nějak naplánované, ale většina se bude snažit trávit čas s rodinou a dětmi, na které pak nebude tolik času během Vánoc, když budeme zase hrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila