3. 2. 2023 Daniel Ryl

Kempný: Gólu si vážím, vydřené výhry víc

Dramatickou bitvu na ledě Vítkovic zvrátili díky první sparťanské trefě Michala Kempného, po němž potrestal nesmyslný zkrat Dominika Lakatoše v pětiminutové přesilovce Roman Horák. "Jsem rád, že mi to tam konečně padlo. Byl to důležitý gól, vážím si ho, ale výhra je pro mě cennější," přiznává zkušený zadák.

Potvrdilo se, že oba týmy patří na špičku tabulky zaslouženě?
Utkání nebylo vůbec jednoduché. Byla to dřina celých šedesát minut, pořád jsme se tahali o gól. Zápas měl šťastný konec pro nás, máme cenné tři body a domů můžeme jet s dobrým pocitem.

Jak jste se popasovali s posunutým začátkem kvůli ceremoniálu?
Musím říct, že to měli hezky udělané. Měl jsem čest pod panem Vůjtkem hrát v nároďáku, takže ho znám. Bylo samozřejmě těžké se prvních deset minut dostat do zápasu, ale pro obě strany to bylo stejné.

Rozhodl nesmyslný zkrat Dominika Lakatoše a naše přesilovka v závěru?
Samozřejmě, že to byl klíčový okamžik. Ať se na mě někdo nezlobí, ale v hokeji funguje fair play a nějaká pravidla. Co předvedl, to se nedělá, takže ať si sáhne do svého svědomí. Sami jsme to viděli. Stál mezi nimi rozhodčí. Kdyby to byla jedna rána, čert to vezmi, ale bylo jich minimálně deset. Každý může být frustrovaný, ale tohle se nemůže stávat. David neměl zájem se prát, ale soupeř to viděl jinak.

Vítkovice máme aktuálně na dostřel, co stojí za naším vzestupem?
Nechci hodnotit, co bylo za předchozích trenérů. Změnila se pracovní morálka týmu, zjednodušili jsme styl hry a jednoduše hrajeme i vzadu. Pan Hořava je bývalý obránce, takže nás má na starosti a na trénincích s ním tvrdě pracujeme. Díky tvrdé práci otáčíme štěstíčko na naši stranu a vyhráváme i těžké zápasy. Vážíme si toho, kde aktuálně jsme.

Co čekat od domácího zápasu proti Pardubicím?
Čeká nás kvalitní zápas jako proti Vítkovicím. Oba jsou týmy, co hrají nahoře a v O2 areně nás čeká skvělá kulisa. Hrajeme o důležité body, které chceme uhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek