5. 8. 2021 Petr Pavlík

Kern: Nesklápíme hlavy, musíme být lepší!

Útočník JAN KERN svým gólem ve druhé třetině pražského derby vyrovnal gólový stav utkání, ale ani jeho gól nestačil k celkové výhře. Společně se svými spoluhráči musel po zápase skousnout porážku. „Měli jsme skvělé nasazení, ale šance jsme bohužel neproměnili. I tak ale nesklápíme hlavy, musíme se dívat dopředu,“ burcuje mladý útočník.

Máme za sebou třaskavé derby se Slavií, ve kterém jsme i přes velkou snahu neuspěli. Co rozhodlo?
Těžko říct, věcí by se našlo určitě více. Měli jsme skvělé nasazení, vypracovali jsme si hodně šancí, ale soupeřův brankář všechny střely pokryl. Slavie byla i efektivnější v zakončení. Myslím si, že to rozhodlo celý zápas.

K dispozici jsme měli i trestné střílení, které jsme neproměnili. Dá se říct, že to byl zlomový moment zápasu?
Asi ano. Škoda, že jsme neuspěli. Zápas mohl vypadat úplně jinak. Na druhou stranu jsme v utkání měli hodně šancí na vstřelení gólů, ale bohužel nám to nevyšlo. Oni pak potrestali naše chyby v obranném pásmu a byli rázem ve vedení o více branek. Nedá se nic dělat, musíme se dívat dopředu. Rozhodně nesklápíme hlavy, příště musíme být lepší!

Ve druhé třetině jsi otevřel gólovou listinu střelců na naší straně. Jak se celá situace seběhla?
Soupeř vyhazoval kotouč z obranného pásma, ale Dan Poizl mě skvěle našel. Já jsem mohl hned střílet, ale chvíli jsem počkal. Možná jsem mohl zakončit lépe, ale puk proletěl kolem obránce o tyčku rovnou do branky. Ještě poté jsem jel k brankové čáře hledat kotouč, ale uviděl jsem, že už je v brance. (směje se)

Na zápas do Edenu dorazili i sparťanští fanoušci. Co říkáš na jejich podporu?
Byli skvělí. I díky tomu měl zápas velký náboj. Fanoušci nás přišli podpořit opravdu ve velkém počtu. Musím je pochválit, protože vytvořili parádní atmosféru. Určitě je to něco jiného hrát před zaplněnými tribunami. Rozhodně byli slyšet. Škoda jen, že jsme nedali více gólů. Věřím, že v dalším zápase se nám bude dařit.

Co musíme zlepšit do příštího zápasu?
Určitě klid v zakončení, který nám proti Slavii trochu chyběl. Musíme být hladovější, nedělat zbytečné chyby v obranném pásmu. Poučit se. Musíme hrát s čistou hlavou. Věřím, že pak budeme úspěšnější.

V letošní přípravě jsi naskočil už podruhé mezi dospělými. Jak si to užíváš?
Je to super pocit, obrovská čest. Všichni mladí necháváme na ledě všechno, snažíme se plnit všechny pokyny od našich trenérů. Věřím, že se každou třetinou zlepšujeme. Chceme trenérům ukázat, že si místa v áčku zasloužíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila