4. 8. 2021 Petr Pavlík

Příprava pokračuje, Spartu čeká derby!

Vzhůru do boje! Sparťany po jednodenní pauze čeká pražské derby se Slavií. Svěřenci kouče Josefa Jandače budou chtít odčinit porážku z úvodního přípravného duelu, zaznamenají první výhru v přípravě? Třaskavý duel startuje na Zimním stadionu v Edenu od 17.30 hodin. Buďte u toho!

Vstupenky na derby v Edenu

Sparťané na úvod herní přípravy přivítali před svými fanoušky Karlovy Vary. Skóre utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, jako první se na listinu střelců zapsali Karlovarští. Pražané do konce druhé třetiny vyrovnali a ve třetím dějství skóre otočili na svoji stranu. Energetici ale necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby srovnali a zápas definitivně překlopili na svoji stranu v samostatných nájezdech. Suma sumárum, sparťané podlehli svému soupeři 2:3. Premiérovou trefu v dresu Sparty zaznamenal teprve šestnáctiletý útočník Andrej Fábry.

V sestavě domácích nechyběl ani útočník Tomáš Šmerha, jenž po zápase zejména ocenil sparťanské fanoušky, kteří zavítali na stadion po delší pauze. „Byl to doslova neuvěřitelný pocit. Musím říct, že už jsme se nemohli dočkat. Jsem rád, že diváci přišli v hojném počtu a vytvořili parádní atmosféru,“ komentoval mladý útočník. A jak zhodnotil úvodní zápas nové sezony? „Šlo o první zápas v přípravě, dlouho jsme čekali na první gól. V úvodu přípravy je chyb ještě o něco více, věřím, že se postupem času dostaneme do hry. Máme před sebou další zajímavé zápasy, ve kterých se chceme ukázat.“

Soupeři Slavie v přípravě: Vrchlabí, Kladno i Plzeň

Na koho slávističtí hokejisté narazí v letošní přípravě? Herní příprava startuje pro sešívaný tým duelem se Spartou, následuje utkání s Litoměřicemi či s Vrchlabím. Slávisté se dvakrát v přípravě utkají i se Sokolovem a na konci přípravy je zřejmě čekají nejtěžší prověrky. Svěřenci Jiřího Vebera narazí na Kladno a v posledním přípravném utkání změří síly s Plzní.

Tradiční bitva o Prahu je tu! Zvítězíme i tentokrát?

I když se oba celky už několikátou sezonu po sobě pravidelně nepotkávají v rámci tuzemské nejvyšší soutěže, zápasy v přípravě mezi Spartou a Slavií mají pokaždé obrovský náboj. Tradiční bitva o Prahu přináší zajímavé momenty, vzrušující podívanou a v neposlední řadě také spoustu emocí na ledě i v hledišti. Sparťané v rámci přípravných duelů narazili na Slavii v pěti případech a pokaždé slavili cenné vítězství! Ve dvou duelech nadělili svému soupeři hned pět branek v základní hrací době a třikrát slavili výhru buď v prodloužení či samostatných nájezdech.

Poslední vzájemné měření sil s naším odvěkým rivalem proběhlo před dvěma roky v holešovické Tipsport areně. Sparťané na domácím ledě zaznamenali hned pět branek a zvítězili vysoko 5:0. Cestu Sparty za dalším vítězstvím nad Slavií přípravě sledovalo v aréně 6103 skvělých diváků. Poslední ostré utkání v rámci extraligy ovládla Sparta 9:4. Staneme se vládci Prahy i letos?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek