20. 1. 2019 Daniel Ryl

Klimek: Víkend se nám povedl, jen tak dál!

Vydařený víkend podtrhli sparťanští hokejisté na ledě Litvínova, kde v nedělním utkání zvítězili po dobrém výkonu 4:1. Třetím a čtvrtým gólem Pražanů se na triumfu podílel útočník LUKÁŠ KLIMEK, který si po utkání pochvaloval týmový výkon Sparty. "Měli jsme jasný plán, se kterým jsme do zápasu šli, a ten jsme dneska splnili na sto procent. I proto jsme vyhráli," řekl zkušený útočník.

Co tedy stálo za vítězstvím v Litvínově?
Máme pořád stejný plán, který přizpůsobujeme na soupeře. Věděli jsme, že chceme hrát poctivě dozadu a pohlídat si začátek. Věděli jsme, že když ho zvládneme a dáme první gól, tak se nám pak hraje dobře, což se dneska potvrdilo. Dokázali jsme i gólově odskočit, takže super zápas. 

Pod vedením Uweho Kruppa hrajete daleko defenzivněji, než jste hráli v předešlých sezonách. Pociťujete změnu?
Je to pravda. Je to trošku více defenzivnější, než bývávalo, ale chceme se soustředit na poctivou defenzivu, protože víme, že si šance vždycky vypracujeme. To se ukázalo tento víkend ve Varech i v Litvínově, kde se nám je podařilo proměnit. Proto se nám tento víkend tak povedl a máme šest bodů.

2
Útočník LUKÁŠ KLIMEK skóroval v Litvínově hned dvakrát.

Jak důležití jsou pro vás Matěj Machovský a Jakub Sedláček, který odchytal dnešní utkání?
Oba dva gólmani chytají výborně a oba si za tento víkend zaslouží pochvalu. Doufám, že jim to takhle půjde dál.

Vy jste utkání rozhodl dvěma góly. Vrací se vám střelecká forma?
Já doufám, že to tak je! (směje se) Jsem rád, že mi góly začaly padat. Byl jsem kvůli zranění dlouho mimo hru. S klukama se mi hraje dobře, vytváříme si šance a jsem rád, že je i proměňujeme. Jen tak dál!

Při třetím gólu schytal Miroslav Forman tvrdý náraz, přesto vám stihl přihrát na gól. Řekl vám k tomu něco?
Trošku to vzal na sebe. (směje se) Říkal, že věděl, že už ji dostane, tak dal puk pod sebe. Ještě, že je tak tvrdý a šel do toho, zaslouží si velkou pochvalu!

Čím si vysvětlujete, že se vám daří lépe na hřištích soupeřů?
Nevím, v čem hledat rozdíl. My máme styl podobný i doma, kde také záleží na proměněných šancích. Buď si jich nevytvoříme tolik, nebo je nedokážeme proměnit.

Cítíte, že mužstvu v posledních zápasech narostlo sebevědomí a vnitřní pohoda?
Určitě ano. Když člověk vyhrává, získá body a vyhraje pár zápasů po sobě, tak je větší pohoda a člověk si více věří. Na ledě se to projeví nějakou lepší kličkou, člověk si počká a v šanci má větší klid na zakončení.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek