31. 10. 2018 Daniel Ryl

Košťálek: Nevyšel nám začátek, přehráli nás

Sparta nezvládla středeční dohrávku 15. kola Tipsport extraligy proti Vítkovicím, když ji dvěma góly skolil útočník Ondřej Roman. U jeho první trefy byl na ledě také obránce JAN KOŠŤÁLEK, který po porážce 1:4 litoval špatného začátku a neproměněných příležitostí. Fanoušky však potěšil pěstní potyčkou s Davidem Květoněm. "Já jsem jenom viděl, jak dojel Machyho. To se mi nelíbilo, tohle si u nás v domě nikdo dovolovat nebude," vzkazuje mladý obránce, jenž se po návratu do sestavy dočkal také pozvánky do reprezentace.

Třetí utkání v řadě jste doháněli manko, ale tentokrát se vám to proti Vítkovicím nepodařilo. Co vidíte jako hlavní důvod toho, že jste tentokrát nezískali ani jeden bod?
Začátek se nám nepovedl, potom jsme trošku doháněli a nedařilo se nám to dohnat, jako jsme dohnali poslední dva zápasy. Vítkovice nás dneska přehrály.

Vítkovice udeřily hned z první střely, když Ondřej Roman využil zaváhání obrany a udeřil ze samostatného úniku. Co se tam stalo?
Proběhla tam špatná komunikace, neodehráli jsme to, jak jsme chtěli a jejich útočník zůstal za námi. Já jsem vyskočil moc brzy, pak už tam byl před brankou sám.

Gól z první střely soupeře dokáže psychicky nahlodat. Jak moc je to psychicky náročné?
Góly v hokeji padají. Člověk se z jednoho gólu nesmí položit, musí se z toho oklepat a další střídání pokračovat naplno.

Během první třetiny jste se dostal do křížku s Květoněm a za krátkou bitku jste šli na trestnou. Co se stalo?
Popravdě ani nevím, jak se to seběhlo. Já jsem jenom viděl, jak dojel Machyho. To se mi nelíbilo, tohle si u nás v domě nikdo dovolovat nebude.

V průběhu zápasu jste proměnili jednu přesilovku, ale další už ne. Rozhodly neproměněné příležitosti?
Příležitostí bylo hodně. (přikyvuje) Bohužel nám to tam moc nesedlo, nedali jsme je. Tím se takový zápas těžko otáčí.

Vy jste se po zranění vrátil nejen do sestavy Sparty, ale také do nominace reprezentace. Jak se těšíte?
Je to super zpráva. Já jsem to moc nečekal, jak jsem byl dlouho zraněný a nehrál jsem tolik zápasů, kolik bych měl. Jsem hrozně rád. Těch pár zápasů mi určitě pomohlo vrátit se do herní pohody, chci se ukázat a bude to pro mě velká a nová zkušenost.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek