18. 9. 2022 Petr Pavlík

Kovář: Kluci byli trpěliví a šli si za výhrou

Sparťané v úvodním domácím utkání nové sezony zvítězili nad Litvínovem 3:0 a brankář JAKUB KOVÁŘ zaznamenal své první čisté konto ve sparťanském dresu. „Je úplně jedno, jaký je to zápas, výhra je vždycky super. Já jsem samozřejmě jedině rád, že jsem se dočkal své první výhry takhle brzo. Výhra takřka hned na začátku sezony je skvělá,“ komentoval s úsměvem na tváři.

V utkání proti Litvínovu jsme rozhodli ve třetí třetině třemi rychlými góly. Jak chutná první domácí vítězství v nové sezoně?
Je úplně jedno, jaký je to zápas, výhra je vždycky super. Já jsem samozřejmě jedině rád, že jsem se dočkal své první výhry takhle brzo. Výhra takřka hned na začátku sezony je skvělá. Spadl nám kámen ze srdce. Chtěli jsme vyhrát i kvůli fanouškům, kteří přišli v hojném počtu a byli skvělí.

Vzhledem k tomu, že jsme první zápas v Mladé Boleslavi prohráli, bylo v kabině znát, že potřebujeme zvítězit?
Samozřejmě ano, ale na druhou stranu jsme nepotřebovali nutně něco odčinit. První zápas nám prostě nevyšel. Po prvním utkání v sezoně, kdy prohraješ, nemáš žádný velký průser, abys musel hned vzápětí něco napravovat. Výkon z naší strany nebyl ideální ani v prvních dvou třetinách proti Litvínovu, ale zvládli jsme je. Měli jsme výbornou třetí třetinu, která rozhodla. Litvínov možná trochu zacouval zpátky a čekal na naše chyby. Naši kluci si šli za výhrou, zařadili vyšší rychlost. Soupeři jsme pak podle mě nedali ani možnost vystřelit na branku. Napadaly nám střely do branky a vzali jsme si výhru.

Jak ses cítil při své premiéře ve sparťanském dresu v O2 areně?
Vcelku dobře, ale je jasné, že v O2 areně ti nikdy nemůže být zima. (směje se) Kdybych neměl v průběhu utkání tolik práce, určitě by se mi chytalo hůře. Soupeř měl své šance, které naštěstí nevyužil. Máme další dny na přípravu, musíme znovu dobře potrénovat na další zápas.


Do třetí třetiny jsme nastoupili oproti dvěma předchozím velmi aktivně. Proběhla v kabině nějaká bouřka?
Vůbec. Jen jsme si říkali, že musíme být trpěliví, což se nám posléze vyplatilo.

Vzal sis třeba i slovo?
Nevzal. V kabině patřím spíše mezi tišší typy hráčů. Soustředím se hlavně na svou práci, která je pro mě důležitá.

Sparťanští fanoušci udělali v utkání skvělou atmosféru. Co říkáš na jejich podporu?
Fandili skvěle. Fanoušci soupeře zatím ani moc nenadávají, za což jsem rád, ale upřímně si myslím, že se to za chvíli změní. (směje se) Nemám rád, když se na hokeji nadává. Zatím to bylo docela v pohodě. Uvidíme, co nás čeká v dalších zápasech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek