6. 12. 2022 Petr Pavlík

Kovář: Zvítězili jsme vůlí a bojovností

JAKUB KOVÁŘ vychytal v Liberci další čisté konto a výraznou měrou pomohl spoluhráčům v cestě za tříbodovou výhrou. „Z pohledu brankáře mám z naší hry velmi dobrý pocit. Když vidím, že hráči blokují střely a dělají všechno pro to, aby naše branka nebyla v ohrožení, moje práce je o to snazší,“ komentoval s pokorou hlavní strůjce vítězství.

Kubo, v Liberci jsme oslavili sedmou výhru v řadě, která se však nerodila lehce. Jaké máš pocity?
Musím říct, že se mi chytalo znovu velmi dobře. Z pohledu brankáře mám z naší hry velmi dobrý pocit podobně jako Pepa, který je zrovna v brance místo mě. Když brankář vidí, že hráči blokují střely a dělají všechno pro to, aby naše branka nebyla v ohrožení, moje práce je o to snazší. I já poté dokážu předvést nějaký zákrok navrch, který mančaft v danou chvíli potřebuje. Zároveň je to i trochu štěstí, které si musíš zasloužit. Věřím, že když přijde případná porážka, budeme stále úspěšní.

Naše výkony se v posledních zápasech rapidně zlepšily. Čím to je?
Je to úplně jiným přístupem. Přišel nějaký impuls, ale je to hlavně také tím, s jakým cílem chodíme na tréninky. Věci děláme tak, abychom si vítězství zasloužili. Myslím si, že kdyby jejich brankář nepřevedl skvělé zákroky, mohli jsme zápas vyhrát už někdy v polovině základní hrací doby. V dalších minutách jsme naopak museli ukázat svůj charakter. Liberec začal být aktivní a ke konci tlačil. Museli jsme ze sebe vydat jen to nejlepší a měli jsme štěstí, že jsme ubránili i oslabení. I díky tomu jsme vyhráli.

V utkání jsi předvedl spoustu skvělých zákroků. Jak ses cítil?
Ze začátku utkání jsem neměl moc práce, ale ve druhé třetině soupeř zahrozil ve svých přesilových hrách. Vlach nastřelil tyčku, když střílel přes našeho obránce. Pak jeli trestné střílení, které skončilo pro nás dobře. V závěru jsme si sáhli na dno a vůlí a bojovností jsme dovedli utkání do vítězného konce.

Přemýšlíš v hlavě nad tím, proč jsme nehráli podobně už na začátku sezony?
To je samozřejmě dobrá otázka, ale těžko říct. Nevím. Teď běží sezona, soustředíme se pouze na zápasy a na své výkony. Hlavní rozdíl je ale v nasazení, odhodlání a přístupu. I kdybychom měli v týmu dvacet Ovečkinů a měli špatný přístup, nevyhrajeme nic. Musíme odvést tu nejlepší práci. Pak se ukáže, jestli máš dobrého útočníka, který dá gól, nebo obránce, který dokáže pořádně bránit. To my předvádíme, a proto teď vyhráváme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek