28. 2. 2016 Pavel Hrdina

Lukáš Pech: Hattrick? Raději jsem přihrál

Sparťanská bilance v O2 Areně je v letošní sezoně mimořádná: domácí tým tu nastřílí v průměru bezmála pět gólů na zápas. Útočníkovi Lukáši Pechovi se na zdejším ledě dlouho nedařilo, střeleckou smůlu prolomil až nyní proti Pardubicím. A to dokonce dvakrát. „Samozřejmě se chci podílet na vítězství góly, hlavně ale dobrou hrou,“ říká dvaatřicetiletý centr třetího útoku Sparty.

Lukáši, další vysoká domácí výhra, tentokrát to tam ale napadalo i vám osobně…
Samozřejmě mám radost, spíš mám ale radost z celé hry. Pardubice hrály také dobře a výsledek průběhu neodpovídá. Kdo zápas viděl, tak ví, že tam měli plno šancí. My naopak udělali několik hloupých chyb, kdy nás dobře napadali, nebo jsme poztráceli sami puky v pásmu. Díky Pöpperlemu to je 6:1, ale po první třetině jsme mohli klidně i prohrávat. Dozadu to nebylo úplně optimální, naštěstí jsme vepředu ty góly dali.

Lukáš Pech

Dnes jste se střelecky prosadil dvakrát, myslel jste i na hattrick?
Jestli dám hattrick, není tak podstatné. Důležitější jsou tři body. Mohl jsem tam ještě vystřelit ve třetí třetině, měl jsem to na kruzích nalité. Viděl jsem tam ale lépe postaveného Formana a věřil jsem, že to tam natlačí. Bohužel to nedopadlo.

Sparta dává doma v průměru téměř pět gólů na zápas, vám osobně se naopak letos střelecky moc nedaří. Zlomil jste trochu tu smůlu dnešními dvěma góly?
To ukáže čas, hlavně ale chci, abychom vyhrávali. Samozřejmě se chci podílet na vítězství góly, hlavně ale dobrou hrou. Když budu hrát dobře, sebevědomí půjde nahoru a pak to tam třeba napadá. Musím se ale také víc cpát před bránu. Tak jako jako u dnešního prvního gólu, kdy jsem to tam prostě dorazil. Nejsem žádný střelec, že bych to střílel přes hráče do víka, ale tyhle dorážky bych měl dávat.

Vyrovnali jste rekord ve sparťanských domácích výhrách, věříte si už při nástupu na led?
Nijak zvlášť si to nepřipouštím. To, že tady vyhráváme a diváci chodí, je samozřejmě super. Já to beru tak, že chceme vyhrát každý zápas, ať už je to venku nebo doma. Nevím, jak to působí na ostatní týmy, ale nám to tu zatím klape.

Neměl jste před sezonou obavy z přesunu do O2 Areny?
Měl. Dneska jsem dal dokonce teprve první gól v O2 Areně, takže obavy byly oprávněné (směje se). Na druhou stranu jsem to bral tak, že jdeme do lepšího prostředí s vyšším komfortem pro nás i diváky. Lidi to už také vzali, což je vidět na návštěvnosti. V průměru chodí skoro 8000 a je tu super atmosféra. Doufejme, že to bude gradovat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila