2. 11. 2015 Tomáš Zetek

Michal Broš: Hrát s Kärpätem bude svátek

Ve Spartě odehrál jedenáct sezon, získal s ní dva tituly a pořád tenhle klub sleduje. Stejně jako celý český hokej. Bývalý sparťanský kapitán MICHAL BROŠ ukončil po minulé sezoně aktivní kariéru, jejíž závěr strávil v Mladé Boleslavi. Důležitou část svého hokejového života prožil také v týmu Kärpät Oulu, proti němuž sparťani nastupují v úterý v rámci osmifinále Champions Hockey League. „Bude to hokejový svátek, Kärpät je dlouhodobě jedno z nejlepších mužstev Evropy,“ říká Broš.

Sparta přešla v prvním kole play off aktuálního ročníku přes silný Curych. Po švýcarském velkoklubu přijede do Prahy další hokejová extratřída – tentokráte z Finska. „Kärpät vyhrál poslední dva ročníky finské ligy a i v Lize mistrů se jim v téhle sezoně hodně daří. Bude to parádní zápas,“ myslí si Michal Broš, jenž v Oulu strávil tři roky a dvakrát slavil zisk titulu.

Sám hodně toužil utkání navštívit, ale po ukončení kariéry se naplno zapojil do řady hokejových projektů. Pracovní nasazení mu nedovolí být přímo v O2 areně. „Ale určitě jsem hodně zvědavý, jak to dopadne. Sparta zvládla perfektně dvojzápas s Curychem, tak bych jí přál úspěch i v dalším kole,“ má jasno mistr světa z roku 2000.

Sparta klade stejně jako v minulé sezoně velký důraz na svou účast v prestižní evropské soutěži a stejně jako v minulém ročníku i v tom aktuálním se jí daří. „Sleduji to a samozřejmě vím, že Sparta byla loni jediný český tým, který postoupil do play off. I teď zaznamenává vynikající výsledek. S Kärpätem to bude další zajímavá konfrontace,“ míní Broš.

Průměrná návštěvnost domácích utkání Sparty v základní části CHL byla 2950 diváků. V úterý proti Oulu by podle aktuálních odhadů mohly dorazit do O2 areny čtyři tisícovky fanoušků. „Bude to hodně atraktivní zápas, který už zase nějakou dobu nemusí být v Praze k vidění. Určitě by mu slušela větší návštěvnost, alespoň přes pět tisíc,“ míní bývalý sparťanský kapitán.

Foto: junnut.com

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila