12. 10. 2018 Petr Pavlík

Nájezdový mág Kudrna: Zkouším různá zakončení

Sparťané na ledě Třince s domácím týmem sehráli opravdu nevšední hokejovou podívanou, ve které musely o jejich výhře 5:4 nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy! V nich se stal nejúspěšnějším exekutorem sparťan ANDREJ KUDRNA, který proměnil oba dva své regulérní pokusy. A kuriózně ještě jeden třetí navíc, v páté sérii totiž chybně nastoupil k druhému nájezdu v pěti základních sériích, což je proti pravidlům.

Máte za sebou doslova vydřené vítězství nad Třincem. Máte radost ze dvou získaných bodů?
Jasně! Utkání bylo celkově vyrovnané už od první třetiny. Je pravda, že ve druhé třetině se to pro nás nevyvíjelo úplně dobře, ale dvěma góly jsme se dokázali vrátit zpět do hry. Náš nejdůležitější gól dneska byl ten úplně na konci druhé třetiny, pak už jsme se trochu víc dostali do zápasu a šancí bylo hodně na obou stranách. Jsme rádi, že jsme ten bodík navíc získali my.

Průběh utkání se lámal zejména ve druhé třetině, kde jste byli trochu častěji pod tlakem než soupeř. Ve vystřelili jste pouze devětkrát, z toho padly čtyři góly. Co na to říkáte?
Takové zápasy se občas stávají. Myslím si, že to byly docela pěkné trefy a výborné střely. Co nám tam nepadlo v první třetině, to jsme dokázali proměnit v té druhé. A ve třetí jsme sice nedali gól, ale zase jsme nedovolili odskočit soupeři.

17.59
Tolik času strávil Andrej Kudrna na ledě v utkání v Třinci.

Ve druhé třetině padlo celkem sedm branek. Co se na ledě dělo z vašeho pohledu?
Hrálo se v ní hodně nahoru dolů a gólů tam napadalo dost na obou stranách. Co neprošlo do branky v první části nebo pak v té třetí, tak tady končilo v síti. 

Vy sám jste nastoupil celkem ke třem nájezdům, ten v páté sérii vám ovšem nemohl být uznán, protože jste jel už předtím...
Nebyli jsme si jistí, jestli se jedou tři série nájezdů, nebo rovnou pět. Myslel jsem, že můžu jet, začalo se to řešit až poté. Takže jsem musel jen čekat, jak to dopadne. Ale nakonec to i tak dobře skončilo a druhý bod je náš.

Vyzkoušel jste tři různá zakončení a všechna vám vyšla. Věřil jste si?
Ve všech třech nájezdech jsem předem věděl, co chci zkusit za zakončení. Nechtěl jsem dvakrát za sebou zkusit ten samý nájezd, vždy je třeba to trošku změnit.

Třetí gól Třince, při kterém Matěj Machovský zasáhl a vyškrabával puk lapačkou, musel potvrdit videorozhodčí. Jak jste situaci viděl vy?
Tyto věci jsou vždycky v rukách rozhodčích. Mají na to několik kamer z různých úhlů pohledu. My můžeme pouze čekat na jejich rozhodnutí a podle toho se odrazíme dál. Nás ten gól nabudil a nakonec jsme to dokázali otočit, stejně jako nás nakopl i sporný gól doma proti Karlovým Varům.

Vypadá to, že v případě, kdy pociťujete nějakou křivdu, vám to vlije novou krev do žil a pořádně vás to namotivuje, je to tak?
Zápasy v této sezoně jsou opět velmi vyrovnané a rozhodují v nich maličkosti. Samozřejmě v nějakých zápasech hraje velkou roli také nervozita nebo obecně ta nahněvanost, což občas do hry přináší velká pozitiva. Našemu týmu to dneska prospělo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek