5. 11. 2017 Jakub Borovský

Opět rozhodla hrubá chyba, mrzelo Honzíka

Ani ve druhém prodloužení v řadě se sparťané neradovali a stejně jako proti Kometě vybojovali v neděli na domácím ledě proti Hradci jen bod, když inkasovali v poslední vteřině nastaveného času. Šestatřiceti zákroky Spartu podržel brankář DAVID HONZÍK. "Hradec má silný mančaft, chtěli jsme hrát aktivně, srážet se. Myslím, že to všechno tam bylo, ale nepadá nám to tam," mrzelo sparťanského gólmana po další porážce v prodloužení.

Dvě utkání po sobě jste prohráli v prodloužení, přesto jste v obou utkáních předvedli dobrý výkon. Co chybělo?
V Brně jsme udělali hrubou chybu, Kometa nás potrestala. Dneska vteřina do konce, další hrubá chyba a potrestal nás Hradec. Jinak si myslím, že jsme oba zápasy odmakali, nechali jsme na ledě všechno, ale nemáme štěstí v koncovce. Kluci hrají obětavě. Jezdíme po prdeli. Tyhle maličkosti budou rozhodovat, a jestli budeme takhle pokračovat, tak se to určitě otočí.

94.74 %

Takovou úspěšnost zákroků měl David Honzík v utkání proti Hradci.

V čem jste na Hradec nestačili?
Hradec má silný mančaft, chtěli jsme hrát aktivně, srážet se. Myslím, že to všechno tam bylo, ale jak říkám, nepadá nám to tam. Musíme začít u maličkostí – dostávat puky ze třetiny, cpát se se víc do brány a ono to přijde.

Byl to první domácí zápas pro Františka Výborného i Zbyňka Michálka, je jejich příchod osvěžení?
Určitě. Před novým trenérem se chce každý předvést. V kabině to žije, na střídačce to prý taky žilo, kluci se chválili, myslím, že proti Hradci bylo víc pozitiv, než negativ. Nový trenér je svěží vítr do kabiny, v tom bude asi ta největší změna.  

V utkání nebyl váš hráč ani jednou na trestné lavici, je to další pozitivum, na kterém lze stavět?
Hradec má výborný tým, chtěli jsme se oslabení vyvarovat. Mají na přesilovky hráče jako je Koukal nebo Bednář. Ten když je na ledě, je to cítit. Musíte být vždycky na pozoru. V přípravě mě zesměšnil, tak jsem mu to snad trochu vrátil.

Cítíte větší tlak, když se hraje vyrovnané utkání a každá střela může rozhodnout?
Ani ne, od toho tam jsem. To samé jsem zažil loni, tým musím podržet. O to se snažím a žádný větší tlak necítím.

I přes dvě porážky však vaše zákroky tým často podrží, cítíte to stejně?
Kdyby se alespoň jeden zápas vyhrál, bylo by to určitě lepší. Ale cítím, že jsem osobně odchytal dvě dobrá utkání a za to jsem rád.

I když tým nemá dobré výsledky, do O2 areny dorazilo přes 8 000 fanoušků. Z toho musíte mít radost…
Fanoušci jsou výborní. Myslím, že máme nejlepší fanoušky v republice a zase to dneska ukázali.

Opět vás teď čeká desetidenní reprezentační pauza, je pro tým dobře, že budete mít větší čas na přípravu s novým trenérem?
Pod panem Výborným jsme trénovali jen chvíli, nějaké novinky tam samozřejmě jsou. Budeme mít teď čas zapracovat na nových věcech, to je pro nás samozřejmě dobře.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek