27. 10. 2017 Tereza Velikovská

Pech: Makali jsme, ale zase jsme chybovali

Třikrát dokázali sparťané v utkání na ledě Litvínova dorovnat náskok Severočechů, na gól Viktora Hübla z poslední minuty utkání už ale odpovědět nestihli a prohráli těsně 3:4. "Odehráli jsme dobrý zápas, ale bohužel bez bodového přísunu. V této sezoně se nám tolik nedaří, ale věřím, že to zlomíme, že začneme hrát ten hokej, který jsme hráli v minulém ročníku. A začneme vítězit," burcuje útočník LUKÁŠ PECH.

Sparťané dokázali hned třikrát v utkání srovnat náskok soupeře, nakonec ale po čtvrtém gólu inkasovaném v poslední minutě utkání odjížděli z Litvínova bez jediného bodu. „To je na tom to nejhorší. Dneska jsme to odmakali, náš herní projev byl diametrálně odlišný od předchozích utkání. Tentokrát jsme si zasloužili dotáhnout to alespoň do prodloužení, bohužel jsme tam na konci udělali chybu. Dostáváme smolné góly a na naše se hodně nadřeme. Dnes jsme dali tři a je to strašná škoda, opravdu jsme cítili velkou touhu urvat nějaké body,“ mrzí Pecha.

Zatímco předchozí duel proti Plzni byl skoupý na branky i na gólové šance, na ledě Litvínova si jich oba týmy vytvořili opravdu hodně. „Přistoupili jsme k tomu skvěle. I na konci jsme měli dvě tutovky, kdy byli kluci sami před brankářem. Bohužel nám to tam ale nespadlo. Soupeři tam vyjel hráč a trefil to. Po naší chybě, kterou jsme vzadu udělali,“ uvědomuje si sparťanský centr.

Po třetí prohře v řadě mají sparťané týden na to připravit se na další utkání, které je čeká příští pátek na ledě Komety Brno. „Máme čas potrénovat a vyčistit si hlavy. Nesmíme myslet na tuhle prohru, babrat se v tom nám nepomůže. Z dnešního výkonu si musíme vzít to pozitivní. Pokud budeme pokračovat dál tak, jako dnes, tak výkony půjdou nahoru. Bojovali jsme, hráli jsme s pukem a snažili se ho držet místo toho, abychom se ho zbavovali. A byly z toho šance, koncovka nás ale bohužel trápí,“ konstatuje Pech.

Drobný útočník hrál v Litvínově mezi Miroslavem Formanem a Petrem Kumstátem, staří parťáci se tedy vrátili zpět k sobě. A Pech si spolupráci první lajny pochvaloval. „To bylo určitě pozitivum. A výborně dnes hrála i třetí formace, ve které spolu hráli Klíma (Lukáš Klimek), Říča (Robert Říčka) a Alex (Alexander Reichenberg). Musíme chytnout formu a táhnout mužstvo nahoru,“ přeje si nejproduktivnější hráč Sparty.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek