11. 12. 2020 Petr Pavlík

Pech: Se Spartou chci vyhrát titul!

Ve Spartě je jednou ze stálic klubu, pravidelně dostává na ledě velkou důvěru. Útočník LUKÁŠ PECH v zápase s Vítkovicemi zaznamenal jubilejní 900. zápas v české nejvyšší soutěži. „Těší mě, že jsem odehrál tolik zápasů v extralize. Na druhou stranu mě spíše zajímají samotné výkony, jaké podám v zápase. Věřím, že ještě pár sezon v kariéře přidám,“ komentuje zkušený forvard.

Máme za sebou náročný zápas proti Vítkovicím, ve kterém se nám podařilo urvat cenné tři body. Co rozhodlo?
Odehráli jsme těžké utkání. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, jelikož Vítkovice budou po prohrách hladové po úspěchu. Bylo důležité, že se nám podařilo vstřelit první branku, která nám moc pomohla. Škoda jen, že jsme za stavu 2:0 rychle inkasovali a neudrželi vedení delší dobu. Nejdůležitější je, že máme další tři body. V závěru jsme si výsledek zkušeně pohlídali.

V posledních duelech nám funguje hra v ofenzivě. Funguje vše podle představ?
Nechci moc předbíhat. Vyhráli jsme zatím jen tři zápasy za sebou, což na druhou stranu není úplně moc. Zápasů, ve kterých se nám dařilo, bylo mnoho. Poté najednou přišel útlum a museli jsme se zpátky dostat do hry. Věřím, že udržíme výkony na vysoké laťce a budeme i nadále předvádět dobrý hokej.

Kde hledat klíčový moment celého utkání?
Těžko říct. V utkání se nám podařilo ubránit dlouhé oslabení tří proti pěti, výborně navíc zachytal náš brankář. Soupeř měl své šance, ve kterých nás Machy skvěle podržel. Zaplať pánbůh, že se nám podařilo vstřelit góly v dalším průběhu utkání a dotáhnout zápas do vítězného konce.

Bylo na soupeři znát, že bojuje o každý bod?
Určitě. Vítkovice po celou dobu utkání makaly, nyní mají i nového trenéra. Na každém výkonu se dají najít určité chyby. My jsme si jich vědomi, a proto na nich musíme stále pečlivě pracovat. Věřím, že se postupně budeme zlepšovat a vyhrávat další zápasy.

Zápas proti Vítkovicím byl pro tebe jubilejním 900. startem v české nejvyšší soutěži. Takovou metou se může pochlubit jen málokdo.
Těší mě, že jsem odehrál tolik zápasů v extralize. Na druhou stranu mě spíše zajímají samotné výkony, jaké podám v zápase. 900 je jenom číslo. Věřím, že ještě pár sezon v kariéře přidám. Taky mě to bude něco stát, takže ve finále to moc příjemné není. (směje se)

František Ptáček zvládl 1210 zápasů...
Tak to je pohoda, za šest sezon ho snad doženu!

Užíváš si svou osmou sezonu ve Spartě?
Strašně moc. Celkově v kariéře jsem vždycky nerad často měnil kluby, nejsem vyloženě přelétavý hráč. Vyhovuje mi to. Ve Spartě jsem maximálně spokojený. Je pro mě potěšující, že mi trenéři dávají velkou důvěru. Jen co mi ještě schází, je vyhrát se Spartou titul. Snad se to už brzy změní.

V posledních zápasech hraješ po boku talentovaného Tomáše Šmerhy. Co na něj říkáš?
Tomáš má za sebou velice kvalitní období v první lize, kde se mu v minulé sezoně bodově velmi dařilo. Hraje se mi s ním skvěle, vždycky si umí najít prostor ke střele a správně se situací naložit. Věřím, že nám to bude klapat i v dalších zápasech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek