6. 1. 2016 Robin Mana

Polášek: Snad takových momentů bude víc

Na branku sice sparťané vyslali o patnáct střel víc než soupeř, přesto s nimi dlouho hosté drželi krok a ještě dvanáct minut před koncem bylo skóre vyrovnané. Pak se však do puku opřel ADAM POLÁŠEK a přesně umístěnou dělovkou rozhodl o výhře svého týmu. "Musím se teď hlavně snažit, aby takových momentů bylo víc," zhodnotil rozhodující moment s nadhledem.

Dnes jste si vytvořili více šancí než Zlín, ale po dvou třetinách bylo skóre stále vyrovnané. Panovala před závěrečnou třetinou v kabině nervozita?
To vůbec ne, spíš jsme se snažili nahecovat, říct si, co musíme dělat. Věřili jsme, že nám tam něco spadne, to se nakonec povedlo a hodně nás to uklidnilo.

Adam Polášek

O výhře nakonec rozhodly střely z větší vzdálenosti. Nebylo tam předtím až moc kombinace, nechybělo vám třeba právě více takové jednoduchosti ve hře?
Každý zápas je jiný, ale my se v poslední době snažíme o velký důraz v předbrankových prostorech. Bylo to vidět už proti Liberci a i dnes odvedli naši útočníci v tomhle ohledu perfektní práci. Ty góly co jsme dali, padly i díky tomu, že gólman toho moc neviděl.

Adame, bylo na vás vidět, že máte z gólu velkou radost. Po dlouhé době jste skóroval, přišla určitá úleva?
Strašná! (smích) Člověk to samozřejmě má v hlavě, když se mu nedaří ten gól dát. Ale zároveň musím říct, že když se to povede, tak mě tyto okamžiky vždycky nakopnou. Musím se teď hlavně snažit, aby takových momentů bylo víc.

Nehecovali jste se třeba s Michalem Čajkovským, který v posledních zápasech skóruje pravidelně?
My jsme spíš rádi, že je Čajky v takové psychické pohodě a boduje. Tým to samozřejmě hodně zvedá. Hecování tam ale neprobíhá. Spíš ho necháváme v klidu, ať se soustředí na svoji hru. Je to ohromně platný hráč.

Máte už v hlavě páteční speciální zápas s Brnem pod otevřeným nebem? Těšíte se?
Těším se moc a nemyslím si, že jenom já. Bude to parádní zkušenost. Pro většinu z nás to bude první takový zážitek v neuvěřitelné atmosféře.

Přemýšlel jste, jestli se do zápasu s Kometou vybavíte nějakou speciální částí výstroje, třeba kuklou apod.?
Takhle podrobně jsem nad tím nepřemýšlel a vlastně ještě vůbec nevíme, jaké budou podmínky přímo na místě, jak to tam bude vypadat.

Můžete prozradit, kdy si poprvé vyzkoušíte tamní ledovou plochu?
Předzápasový trénink v Brně máme v pátek v 10 hodin.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek