5. 8. 2019 Daniel Ryl

Příprava začíná! Sparta hostí v derby Slavii

Zápasové čekání je u konce, protože už v úterý 6. srpna odstartují sparťané herní přípravu. Svěřenci Uweho Kruppa se v holešovické Tipsport areně představí od 18.00 hodin v pražském derby proti Slavii, které bude odvetou za loňskou bitvu v Edenu. V ní se z vítězství 3:2 po prodloužení radovali sparťané, jimž pomohla k triumfu také výrazná podpora fanoušků. Vstupenky na první přípravné utkání jsou stále v prodeji, permanentkáři mají vstupné zdarma.

Z kabiny Sparty: Těšíme se, v derby jde o prestiž

Tvrdá letní dřina už bude pro sparťany příjemnější, protože si ji zpestří přípravnými zápasy. Náš tým odstartuje herní prověrku domácím soubojem proti Slavii, který už vyhlíží také útočník Lukáš Pech: "Jsme rádi, že nás zase čekají zápasy. Navíc začínáme proti Slavii, takže se těšíme o to víc. I když se jedná o přípravu, je to pořád derby a naše zápasy v minulých letech byly pokaždé vyrovnané."

3 148
V loňském derby v Edenu vytvořilo 3 148 diváků parádní atmosféru.

Tým Uweho Kruppa bude obhajovat loňské prvenství v Edenu, kde zvítězil 3:2 po prodloužení. "Věřím, že opět přijde hodně fanoušků a vytvoří parádní kulisu. Těšíme se všichni, takže doufám, že do nové sezony vstoupíme vítězstvím," doufá autor dvou asistencí v loňském souboji.

Fanoušci Sparty se mohou těšit na nové letní posily, ale o kompletní sestavě bude jasno až před zápasem. "Sestavu dáme dohromady až v úterý ráno, ale určitě chceme jít do zápasu se Slavií se silnou sestavou," ujišťuje trenér Uwe Krupp.

Kupte si výhodný balíček vstupenek na celou přípravu!

Vstupenky na derby můžete zakoupit online, ale do konce první třetiny budou v prodeji také v den zápasu od 14.00 hodin na pokladnách Tipsport areny. Cena vstupenek je 100 Kč bez ohledu na sektor a kategorii. Vstupné pro děti do 145 cm pak činí 20 Kč. Permanentkáři mají vstup zdarma, ale vstupenku si musí vyzvednout proti permanentce v zákaznickém centru. 

Fanoušci si mohou pořídit také výhodný balíček na všechny tři domácí přípravné zápasy proti Slavii, Karlovým Varům (8. srpna) a KooKoo (14. srpna), jeho cena je 200 Kč.

VSTUPENKY:

úterý 6. srpna  - HC Sparta Praha - HC Slavia Praha - VSTUPENKY ZDE
čtvrtek 8. srpna - HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary - VSTUPENKY ZDE
středa 14. srpna - HC Sparta Praha - KooKoo Hockey Oy - VSTUPENKY ZDE
Balíček všech tří zápasů (Slavia, Karlovy Vary, KooKoo) - V PRODEJI ZDE

Slavia testuje útočníky, na úvod padla s Kladnem

Kdo by přes léto čekal v kádru Slavie velký průvan, byl by zklamaný. Na Moravu se vydal například útočník Lukáš Krejčík, ale v klubu zůstali obránci Jindřich Barák a také Tomáš Duda. Klub navíc udržel útočníky Daniela Vrdlovce, Jiřího Doležala, Martina Ondráčka i Tomáše Šmerhu, ke kterým přivedlo vedení Slavie zvučnou posilu. Defenzivu vyztuží zkušený obránce Petr Hořava, který na jaře pomohl Kladnu do extraligy.

Proti Spartě se pak s velkou pravděpodobností objeví v sestavě také dva testovaní útočníci. Oporou Trutnova byl v uplynulé sezoně Daniel Svoboda, naopak z Písku přišel Petr Hučko. Oba dva zmínění borci už nastoupili také v prvním přátelském souboji na ledě Kladna, kde Pražané dokázali smazat ztrátu, přestože dvakrát prohrávali o tři branky, ale nakonec si odvezli porážku 4:6.

AKTUÁLNÍ KÁDR SLAVIE:

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf. Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Josef Saňa, Michal Steinocher, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík. Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Denis Heldák, Norair Hovsepjan, Petr Hučko, Vincent Keszi, Dávid Kohút, Viktor Martínek, David Matějka, Martin Ondráček, Lukáš Sladkovský, Daniel Svoboda, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli