19. 9. 2020 Petr Pavlík

První zápas doma! Do Prahy přijede Zlín

Po více než šesti měsících se naši hokejisté představí před vlastním publikem v O2 areně, kde budou v neděli 20. září od 15:00 hodin bojovat proti Zlínu o první výhru v extraligové sezoně! Pro sparťanské fanoušky je připraven bohatý doprovodný program včetně fanzóny na terase Galerie Harfa. Všem divákům doporučujeme, aby vzhledem k případným frontám u jednotlivých vchodů dorazili na zápas s dostatečným předstihem.

  • Všichni permanentkáři budou mít vstup do arény umožněn na základě svých karet.
  • Začátek prodeje startuje v síti Ticketportal a Ticketmaster v 10. září v 10:00 hodin.
  • Upřednostněte nákup online a zamezte tak zbytečnému shromažďování fanoušků u pokladen.
  • O2 arena se bude před každým zápasem otevírat 90 minut před jeho začátkem.
  • Každý fanoušek musí pro vstup do arény využít vstup uvedený na vstupence.
  • Aréna bude po celý zápas rozdělena do několika zón se separátními vchody. Zóny jsou dále děleny na jednotlivé sektory.
  • Každá zóna bude mít k dispozici vlastní občerstvení i toalety.
  • Sparťanský kotel zůstává na zápasy nadále otevřený, kvůli bezpečnostním nařízením vlády v něm však bude nutné sedět. K sezení prosím využívejte volná místa v sektoru, který zůstává zaplněný z 50 procent.
  • Kapacita sektorů na stání musí být podle současných hygienických opatření snížena na 50 %. Jelikož už byla naplněna, pro letošní sezonu nebude v prodeji karta kotel. V sektoru na stání prosím dodržujte co největší možné rozestupy.
  • Fanoušci musí mít zakrytý nos a ústa rouškou ve všech vnitřních prostorách O2 areny s výjimkou konzumace občerstvení. Fanoušci bez roušky nebudou do arény vpuštěni.
  • Fanoušci se mohou během zápasu pohybovat pouze ve své zóně a sektoru.
  • U vstupů a ve vnitřních prostorách dodržujte alespoň dvoumetrové rozestupy.
  • Pro hosty bude vyčleněn sektor 118.
  • Nová fan zóna, přenos na Harfě i magazín!

    Náš klub při dlouhé přestávce neotálel, díky čemuž nabízí pro fanoušky řadu novinek! Už v utkání proti Zlínu můžete kupovat nový Sparta magazine, který můžete zakoupit během září a října v našem fanshopu či u kamelotek před zápasem a během první třetiny. Více informací o magazínu ZDE>>>.

    Tradiční doprovodný program v Galerii Harfa odstartuje ve 13:00 hodin, ale i v obchodním centru se mohou fanoušci těšit na unikátní zážitek. Během celé sezony 2020/2021 mohou pod otevřeným nebem sledovat všechny zápasy Sparty, a to v přímém přenosu na velkoplošné obrazovce. Více informací najdete ZDE>>>!

    Gólový debut Horáka na body nestačil

    Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače odšpuntovali nový extraligový ročník na ledě Plzně, kam přivezli téměř všechny své letní posily včetně Romana Horáka. Naši hokejisté šli v první třetině do jednobrankového vedení, které ale ztratili v dalším průběhu utkání. I přes vyrovnávací gól na začátku posledního dějství na vítězství nedosáhli, jelikož Plzeňští vstřelili další dvě branky a definitivně překlopili zápas na svoji stranu. Náš tým tak prohrál 3:5.

    O první náš gól v rámci extraligové konfrontace se postaral obránce Tomáš Pavelka, který v desáté minutě překonal Frodla chladnokrevným blafákem do bekhendu a otevřel skóre utkání. „V zápasech s Plzní padá vždycky hodně branek, nyní tomu nebylo jinak. Inkasovali jsme tři góly po našich individuálních chybách,“ mrzelo autora prvního sparťanského gólu. Jeho tým dostal v utkání šanci si zahrát dvojnásobnou početní výhodu, kterou však nevyužil. „Nebyla z naší strany špatně sehraná, ale bohužel jsme byli v koncovce příliš moc zbrklí,“ přiznal.

    Kratěna: O2 arena? Udělali jsme maximum

    Ještě před startem nového ročníku Tipsport extraligy sparťané jmenovali Ondřeje Kratěnu jako nového event managera v domácí O2 areně. „Udělali jsme absolutní maximum pro to, aby se mohl v O2 areně hrát opět hokej se skvělou diváckou kulisou,“ okomentoval situaci sám bývalý sparťanský útočník a dodal: „Aréna bude po celý zápas rozdělena do několika zón se separátními vchody. Zóny jsou dále děleny na jednotlivé sektory. Každá zóna bude mít k dispozici vlastní občerstvení i toalety.“

    Sparťanští fanoušci si tak budou moci utkání užít co možná nejvíc. „Udělali jsme spoustu práce, aby se diváci mohli bez obav vrátit do své domácí haly. Chtěl bych naše fanoušky poprosit, aby přicházeli s co největším předstihem, pokud to bude možné. S organizací bude pomáhat sparťanský PROMO TEAM před O2 arenou,“ uvedl Kratěna. Celý rozhovor s klubovou ikonou Sparty si můžete přečíst ZDE>>>.

    “Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby byl průběh zápasů omezen co nejméně. O2 arena pro to dělá vše. Chceme samozřejmě pokračovat také v tradičních akcích, jako je sparťanská krev, Hold nebo výroční zápas. Věřím, že nám to okolnosti v průběhu sezony dovolí,“ dodala svými slovy generální ředitelka Barbora Snopková Haberová.

    Beranům odešly dvě opory, vrátil se talent z Finska

    Zlínští během letní přestávky přivedli do svému týmu jedinou posilu, konkrétně odchovance Jiřího Suhradu, jenž za sebou zanechal působení v juniorském výběru Tampere. Další nový přírůstek kabina Beranů nezaznamenala, byť na přestupovém trhu se objevila celá řada zajímavých jmen. Vedení usilovalo například o návrat Filipa Chytila, kterého ale nepustila organizace New York Rangers.

    Berani udrželi kostru kádru z většiny pohromadě, avšak řadu svých opor podepisovali až ve druhé polovině ročníku. Na nové smlouvě se naopak nedohodl útočník Valentin Claireaux, který patřil v uplynulém ročníku k nejproduktivnějším hráčům zlínského týmu. V obranných řadách nebude působit ani Ralfs Freibergs, jenž se rozhodl zkusit novou výzvu v Kometě Brno.

    Vstup do nové sezony Zlínu nevyšel, protože proti Olomouci doplatil na bídný start utkání. Už po první třetině doháněl třígólovou ztrátu, což se mu nepodařilo. Ševci se trefili jen jednou, nakonec prohráli jasně 1:4.

    LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU ZLÍNA:

    PŘÍCHODY ODCHODY
    Jiří Suhrada (O, Tapara U20) Ralfs Freibergs (O, HC Kometa Brno)
    Valentin Claireaux (Ú, HC Dynamo Pardubice)
    Michal Popelka (Ú, Nice)
    Lukáš Buchta (O, HC Slavia Praha)

    Číslo zápasu:

    2

    Sparťané v posledním vzájemném utkání proti Zlínu nastříleli celkem pět branek a připsali si třetí výhru nad tímto soupeřem v sezoně 2019/2020. Dvěma góly se blýskl kapitán Michal Řepík, který byl prvním sparťanem od ledna 2018, který dal Beranům dva góly v jednom utkání. Před ním se to podařilo naposledy obránci Zbyňku Michálkovi.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek