2. 1. 2020 Dáša Šamanová

Říčka: Cenná výhra! Už se těšíme do Drážďan

První zápas v novém roce Sparta zvládla vítězně a z Karlových Varů veze tři body. K výhře 5:3 přispěl svým pátým gólem v sezoně také Robert Říčka, který se už nemůže dočkat sobotního Open Air v Drážďanech. „Takový zápas jsem nikdy nehrál. Spousta kluků bude poprvé na takové akci, takže to pro nás bude speciální,“ usmívá se třicetiletý útočník.

Nejprve začněme výhrou v Karlových Varech, jaký to byl zápas?
Byl těžký, Varům se letos daří, i když naposledy dostaly devět gólů od Komety. Hrají dobře, dávají hodně gólů, takže místy to bylo nahoru dolů. Jsme rádi, že vezeme tři body.

Nakonec jste utkání zlomili na začátku třetí třetiny. Co jste si v kabině říkali?
Že musíme hrát trochu více do obrany, hráli jsme zbytečně otevřeně a Varům tento styl hokeje dost sedí. Snažili jsme se vrátit k naší hře a nehrát úplně riskantní hokej, spíš dobře bránit, ať nedají gól a vyplatilo se nám to.

Čtvrtý gól byl trošku na vrub gólmana. Šel jsi do branky i s tím, že by Novotnému mohl vypadnout i další kotouč?
Jasně. Snažíme se celkově chodit do branky a někdy gólman udělá drobnou chybičku. Podařilo se nám toho dvakrát využít.

Byla to pro vás taková odměna za to, že jste byli o něco lepší po celý zápas?
Já myslím, že jo. Byli jsme aktivnější a měli více šancí, hlavně v první třetině. Tam jsme mohli odskočit třeba o dva tři góly a celý zápas se mohl vyvíjet jinak. Takhle jsme si to zbytečně zkomplikovali a strachovali se až do třetí třetiny, kdy jsme utkání rozhodli.

Jak se těšíš na sobotní zápas pod širým nebem v Drážďanech?
Těším se hodně, takový zápas jsem nikdy nehrál. Spousta kluků bude na takové akci poprvé, takže to pro nás bude speciální. O Open Air se už dlouho mluví, má obrovskou reklamu. Už je to tady, tak snad vyjde počasí, přijde hodně lidí a užijeme si to.

Šel sis někdy v posledních letech zahrát ven na rybník?
Určitě, asi každý si zahrál někdy na rybníku. V Rožnově byl dokonce i otevřený stadión, kde jsem hrál ještě jako žák. Takže nějaké zkušenosti mám, ale to se nedá srovnávat. V Drážďanech bude hromada lidí a atmosféra bude asi neskutečná.

A bereš si s sebou něco speciálního, aby ti nebyla zima?
To ne. Ale jsem rád, že tam jedeme o den dřív. Zítra tam budeme mít trénink a v sobotu ráno ještě rozbruslení, takže si trochu vyzkoušíme, jaké budou podmínky. Hrát se bude až večer, takže nebude ani svítit slunko, proto se nijak speciálně nepřipravujeme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek