19. 3. 2023 Daniel Ryl

SHOWTIME pokračuje druhým čtvrtfinále!

První důležitý krůček je za námi, ale musíme jít dál. Už v pondělí 20. března nás od 19:00 hodin čeká druhé čtvrtfinále proti Třinci, přičemž závěr prvního zápasu ukázal, že nás nečeká nic lehkého. I před pondělním zápasem vás před O2 arenou čeká speciální fanzóna, tak přijďte včas. Utkání můžete sledovat také v přímém přenosu ČT sport.

Přijďte dřív, fanzóna pojede na plné obrátky!

I před pondělním utkáním si můžete před O2 arenou užít bohatý doprovodný program ve fanzóně, která startuje v 16:30 hodin. Dospělí sparťani si mohou dát předzápasové pivko, společně s menšími si mohou změřit tvrdost a přesnost střelby, zahrát si STIGA hokej, nebo nakoupit speciální playoff kolekci ve fanshopu. A abyste se dobře naladili na samotný SHOWTIME v aréně, bude vám pro lepší atmosféru hrát sparťanský DJ.

Střelec Vauhkonen: Fantastická atmosféra, ale musíme jít dál!

Útočník Olavi Vauhkonen v závěru základní části dvakrát skóroval na ledě Komety a formu si přenesl i do čtvrtfinále, kde trefou v přesilovce přispěl k vítězství 3:2. „Gól mě samozřejmě těší, ale chci hlavně pomoci týmu a udělám, co po mně budou trenéři chtít,“ přiznal po utkání finský obr.

Jak sis užil svůj první zápas playoff ve Spartě?
Zápas jsem si užil náramně! Čekal jsem, že přijde hodně fanoušků a bude fantastická atmosféra. Vyhráli jsme, což je důležité, ale v pondělí nás čeká těžší zápas.

Už první nebyl podle očekávání jednoduchý, překvapil nás Třinec něčím?
Myslím si, že ne. My jsme se na Třinec dva týdny důkladně připravovali, rozebrali jsem si ho u videa a máme o něm dostatek informací. Víme, jakou má kvalitu. Zápasy playoff jsou samozřejmě jiné, hraje se ve vysokém tempu a jsou fyzicky náročnější.


Užíváš si takové zápasy?
Musím přiznat, že jo. (usmívá se) Takový styl hokeje mi sedí, rád hraju do těla. Gól mě samozřejmě těší, ale chci hlavně pomoci týmu a udělám, co po mně budou trenéři chtít.

Co očekáváš od pondělního druhého zápasu?
Výhra je fajn, ale musíme jít dál. Čeká nás ještě náročnější zápas, musíme na ně nastoupit jako v prvním utkání a nepolevit, protože Třinec bude ještě nepříjemnější.

>>>OHLASY: Mamince se zdálo, že dám první gól, přiznal Safin<<<

SESTŘIH 1. ČTVRTFINÁLE:

Oceláři zastavili Vervu i díky lídrům

Třinečtí za sebou mají úspěšnou sérii předkola proti Litvínovu, který nejprve zdolali doma 3:1 a 5:4 po prodloužení. Svěřenci Zdeňka Motáka následně využili první příležitost k postupu, když na severu Čech zvítězili 4:2 a také díky čtyřbodovým Martinu Růžičkovi, Jakubu Jeřábkovi a Andreji Nestrašilovi.

Slezané se i v playoff opírají o kvalitní přesilovky. V sérii s Vervou hráli celkem devět početních výhod, z nichž nastříleli tři góly. Cesta by však mohla vést přes oslabení, jelikož Oceláři inkasovali ve třinácti oslabeních tři góly a mají úspěšnost pouze 76,92 %, což z nich dělá šestý nejúspěšnější tým ze všech dosavadních účastníků playoff.

Klíč k úspěchu? Střelci, oslabení a buly

Finálová repríza nabídne střet dvou těžkých vah, o čemž svědčí i čísla ze základní části. Už v ní se na dálku přetahovaly zejména ofenzivní opory obou týmů. Martin Růžička nakonec s 52 body ovládl bodování základní části, zatímco druhý Marko Daňo vyhrál s 29 góly tabulku střelců o čtyři zásahy před Michalem Řepíkem.

Kapitán našeho týmu bude důležitý i ve čtvrtfinále, kam půjde coby držitel rekordu v počtu vítězných gólů. V aktuální sezoně jich nastřílel jedenáct a vyrovnal historické maximum Jiřího Šimánka. Ale co týmové zbraně? U Slezanů zejména přesilovky! S úspěšností 27,27 % byly jen o chlup horší než úspěšnost nejlepší Komety.

>O to zajímavější bude souboj se sparťanskou defenzivou, která byla v oslabení nejlepší z celé ligy. Klíčová budou také vhazování, v nichž byli naši hokejisté s úspěšnost 54,12 % třetí nejlepší v extralize, Třinec je o tři pozice níže.

Krok k prodloužení vítězné šňůry

V prvním čtvrtfinále můžeme prodloužit naši vítěznou sérii s Oceláři, které jsme naposledy zdolali díky skvělé první třetině 4:2. V listopadu pak rozsekl těžkou bitvu gól Romana Horáka ze závěru zápasu, který rozhodl o vítězství 1:0. O dva týdny dříve nám bohužel nestačil závěrečný tlak, přes který jsme v Třinci padli 1:2 a bohužel tak neodčinili úvodní porážku 2:4.

Věděli jste, že...

Výhoda domácího prostředí je pro vstup do série důležitá! U všech čtyř vzájemných sérií ovládl první utkání domácí tým. V březnu 2002 jsme v Praze zvítězili 5:1 a nakročili za postupem, následné série v letech 2013, 2015 a 2022 jsme začali porážkou v Třinci, který nakonec ve všech třech slavil postup.

VSTUPENKY NA ČTVRTFINÁLE PLAYOFF 2023

Ceny pro držitele permanentek bez playoff:

1. kategorie 2. kategorie 3. kategorie
dospělí: 540 Kč
490 Kč
440 Kč
stání: 440 Kč
Sparta klub
(sektor 112, 101):
590 Kč
ZTP: 340 Kč
ZTP/P + doprovod: 340 Kč + 340 Kč

- na vstupenky na playoff nelze uplatnit slevu pro děti, studenty ani seniory
- s vypršením rezervace míst končí i nárok na slevu pro permanentkáře

Ceny vstupenek ve volném prodeji:

1. kategorie 2. kategorie 3. kategorie 4. kategorie 5. kategorie
dospělí: 590 Kč 540 Kč 490 Kč 440 Kč 390 Kč
stání: 490 Kč
Sparta klub
(sektor 112, 101):
640 Kč
First line: 640 Kč
Hosté: 490 Kč
ZTP: 390 Kč
ZTP/P + doprovod: 390 Kč + 390 Kč

- na vstupenky na playoff nelze uplatnit slevu pro děti, studenty ani seniory

Zákaznické centrum v O2 areně:

O2 arena - zákaznické centrum
Předprodej: HC Sparta Praha - Zákaznické centrum
Otevírací doba: PO – 12:30 - 17:00
ÚT – 12:30 - 17:00
ST – 14:30 - 17:00
ČT – 13:00 - 17:00
– 12:30 - 17:00
SO a NE a svátky – zavřeno

V den zápasu v O2 areně – 12:30 - do konce 1. třetiny.
V den zápasu ve Sportovní hale Fortuna - zavřeno.


E-mail: predprodej@hcsparta.cz

Plánek hlediště O2 areny:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli