19. 8. 2022 Daniel Ryl

Sobotka: Chceme celý turnaj vyhrát

Ve druhém vítězném utkání na Danube Cupu patřil útočník Vladimír Sobotka mezi nejlepší sparťany. Gólem ve druhé třetině nastartoval cestu za vyrovnáním a mezi úspěšné střelce se zařadil také v samostatných nájezdech. "Jsme rádi, že se nám proti takovému týmu podařilo za stavu 0:2 vrátit do zápasu," těší zkušeného útočníka.

Byla Rauma zatím nejtěžší soupeř v přípravě?
Rozhodně byla. Finská liga je kvalitní, každý tým má vysokou úroveň a my jsme rádi, že jsme se za stavu 0:2 dokázali vrátit do zápasu.

Zvrácení zápasu je asi největší psychická vzpruha, souhlasíš?
Čekali jsme, že na nás vletí. Bohužel jsme po chybách dostali dva góly, ale jsme rádi, že jsme se proti takovému týmu dokázali prosadit a otočit ho.

Sestava se hodně točí, ale ty stabilně hraješ s Horynou a Řepou, vyhovuje ti to?
Vyhovuje. Uvidíme, jak nám to půjde v sezoně. Máme v týmu nějaká zranění, točíme se, ale naše lajna zůstává pohromadě. Šlape nám to slušně, tak uvidíme, jak to půjde v sezoně.

Zvýší sebevědomí i čtyři proměněné nájezdy?
Jsme pořád v přípravě, ale jsme rádi, že se nám je podařilo proměnit. Trénujeme je při tréninku, takže góly potěší.

Jak se ti hrálo proti Tomáši Pavelkovi, byl nepříjemný?
Akorát jsme se pozdravili a popřáli si všechno nejlepší do sezony. Vypadal dneska velmi dobře, myslím si, že jim do týmu zapadne a bude pro Lukko velkou posilou.

Co čekáš od nedělního zápasu s Davosem, ve kterém budete hrát o první místo?
Na turnaji nás čeká třetí těžký a kvalitní soupeř. Nikdo v týmu nic nevypustí, na Davos se připravíme zodpovědně. Chceme doladit další nedostatky a celý turnaj vyhrát.

Vyrazte na nedělní výlet do Bratislavy!

Víkendový termín s pěkným počasím přímo vybízí k parádnímu výletu nedělnímu výletu na Slovensko, kde můžete sparťany podpořit přímo v aréně! Vstupenky na oba nedělní zápasy včetně našeho utkání proti Davosu můžete zakoupit na síti Ticketportal.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila