29. 12. 2018 Daniel Ryl

Sparta hostí Bruslaře. Zakončí rok výhrou?

Konec roku se blíží, ale Tipsport extraliga neodpočívá! Nedělní program 31. kola nabídne utkání Sparty proti Mladé Boleslavi, které bude pro oba celky posledním zápasem v kalendářním roce 2018. Pražané budou chtít ukončit sérii čtyř porážek a rozloučit se s rokem výhrou, zatímco Středočeši se pokusí prodloužit šňůru čtyř výher v řadě. Úvodní buly bude vhozeno tradičně v 15.00 hodin, ale pro dětské fanoušky je na programu bohatý doprovodný program už od 12.00 hodin!

Doprovodný program v Galerii Harfa (12.00 až 14.00 hodin):

  • Iglú a Chluptubeři: Tref se do iglú a získej svého Chluptubera! – soutěž o dárky od společnosti BILLA
  • střelba na branku
  • tipovačka výsledku zápasu – soutěž o voucher v hodnotě 500 Kč do fanshopu HC Sparta Praha
  • sparťanské omalovánky
  • focení s maskoty Sparťákem a Sparťáčkem

Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na nedělní utkání!


Mladá Boleslav válí - umí venku jako Sparta a útočí na šestku

Bruslaři před prosincovou reprezentační přestávkou a po ní? K neporovnání! Středočeši po přestávce překvapivě válí, derou se tabulkou vzhůru a dávají zapomenout na nepříliš vydařenou první polovinu základní části. Mladá Boleslav útočí na elitní šestku, což je důsledkem posledních čtyř výher v řadě.

Svěřenci Miloslava Hořavy si vyšlápli na Litvínov, uspěli v Karlových Varech, zdolali ambiciózní Vítkovice a naposledy zvítězili 2:0 na půdě Komety Brno. Bruslaři dokráčeli pro plný počet dvanácti bodů zejména díky pevné defenzivě, když ve zmíněných čtyřech zápasech inkasovali pouze čtyři góly. Nutno podotknout, že defenziva byla slušně pevná i před turnajem Euro Hockey Tour, jenže Středočeši ztráceli zápasy těsně.

Podobně jako Spartě se jí daří zejména na kluzištích soupeřů, kde je s 22 získanými body třetím nejlepším týmem celé soutěže. Svěřenci Miloslava Hořavy to budou chtít potvrdit i na Spartě, kde se budou spoléhat na Michala Vondrku. Zkušený útočník je s 25 body (12+13) nejproduktivnějším hráčem Bruslařů a v posledním utkání proti Pražanům nastřílel dokonce hattrick.


Sparta v. Mladá Boleslav řečí čísel:


Středočeši mají navrch, ukončí Sparta sérii porážek?

Oba týmy na sebe v aktuálním ročníku narazí už potřetí a předchozí dva duely příliš radosti sparťanům nepřinesly. V úvodním střetnutí v rámci 5. kola se potkaly oba týmy na ledě Mladé Boleslavi, kde Sparta po trefě Petra Kumstáta vedla, ale po třech brankách domácích musela skousnout porážku 1:3.

0+4
Miroslav Forman ve čtyřech posledních zápasech proti Mladé Boleslavi pokaždé jednou asistoval.

Bez bodu skončila i ve druhém střetnutí na domácím ledě, kde proti Mladé Boleslavi hájila vzájemnou domácí neporazitelnost. Sparta sice dokázala otočit z 0:1 a 1:2 na průběžných 3:2, ale pak Středočeši zaveleli k obratu, a když se v poslední minutě prosadil Michal Vondrka, svým hattrickem korunoval sparťanskou porážku 3:5.

Kdo se však ve vzájemných zápasech nenudí, to jsou diváci. Ve čtyřech z posledních šesti duelů totiž padlo minimálně pět branek. Klíčem k úspěchu pak bývají přesilovky, protože posledních jedenáct vzájemných zápasů přineslo alespoň jednu využitou početní převahu. Sparta se pak může spoléhat na šikovné ruce Miroslava Formana, který si v posledních čtyřech vzájemných duelech připsal pokaždé po jedné asistenci.


Sestavy z posledního utkání:

HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Pavelka, Piskáček, Delisle, Dvořák, de la Rose, Košťálek – Forman (A), Klimek, Smejkal – Kudrna, Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Jarůšek – Beran, Sill, Jones.

BK Mladá Boleslav: Kantor – Němeček (A), Bernad, Kotvan, Kurka, Dlapa, Hrdinka, Klikorka – Vondrka (C), Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, Musil, Látal (A) – Flynn, Najman, Kousal.


Partneři utkání:


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek