15. 11. 2018 Martina Nová

Sparta jede na led Pirátů z Chomutova

Pražský celek čeká v pátek 16. listopadu zápas proti chomutovským Pirátům, kteří zatím čekají na čtvrté vítězství v sezoně. Severočeši měli ve středu volno, takže je čeká ostré zápasové tempo téměř po dvou týdnech přestávky. První vzájemný duel vyzněl lépe ve prospěch Sparty, v 17.30 hodin startuje na ledě Pirátů druhé klání.

Sparta zápas s bruslaři do vítězství nedotáhla

V rámci 18. kola hostili Pražané na svém ledě Mladou Boleslav. Úvod zápasu byl poněkud vlažnější, tempo bylo pomalejší, nicméně střelami ani jeden tábor nešetřil. První se vedení ujali Středočeši, nicméně domácí tým manko smazal. Celá situace se ještě jednou opakovala a Sparta se následně dokonce ujala vedení.

Mladá Boleslav však ve třetím dějství zvýšila tempo a třemi trefami rozhodla o svém triumfu, sparťané tak potřetí v řadě padli na vlastním ledě, tentokrát výsledkem 3:5. „V první třetině jsme udělali chybu při bránění přesilovky soupeře. Ve druhé třetině jsme dali pár gólů, některé trochu kuriózní, což se nám často nestává. Dostali jsme tak šanci vrátit se do zápasu, ale bylo to pořád hodně těsné. A my jsme dnes udělali až příliš mnoho chyb,“ zhodnotil utkání trenér Uwe Krupp.


Chomutov v. Sparta řečí čísel:


Piráty čeká první zápas po pauze

Chomutovští zažívají v aktuální sezoně mizérii. Jsou na posledním místě s pouhými třemi výhrami ze 17 odehraných utkání. Před reprezentační přestávkou prohráli čtyřikrát v řadě, nicméně dvakrát se jim povedlo bodovat. Protože 18. kolo budou dohrávat až v novém roce, měli ve středu herní volno.

34:60
Chomutov je beznadějně na posledním místě a jeho celkové skóre je 34:60.

Naposledy doma hostili Litvínov, kdy sice ve 41. minutě zajistil Pirátům vedení Marjamäki, jenže o pět minut poté o něj zase přišli. Koncem prodloužení brankář Peters kapituloval podruhé a Chomutovští padli 1:2. „Než o krásný hokej šlo spíše o bojovné utkání. Oba týmy věděly, o co hrají. Litvínovu se nějaké zápasy nepovedly, takže začal hrát opatrně a čekal na naše chyby,“ hodnotil zápas trenér Chomutova Jan Šťastný.

„Dvě třetiny jsme si nevytvořili žádnou gólovou šanci, až ve třetí se nám hned na začátku podařilo skórovat. Hodně nás to nabudilo. Hned potom jsme dali tyč. Kdyby z toho byl gól na 2:0, utkání bychom dotáhli do vítězného konce. Bohužel jsme inkasovali po smolném gólu a opět ztratili body. Prodloužení jsme pak sehráli velmi špatně,“ řekl pro klubový web Šťastný.


V šestém kole sparťané dominovali

Oba celky se střetly v rámci šestého kola na pražském ledě. Chomutov se vezl na pětizápasové šnůře proher a v Libni ji nepřerušil. Sparta měla hlavní slovo na ledové ploše, navíc případným chomutovským výpadům zabránil Machovský. Branky padaly v první a ve třetí třetině, po úvodních 20 minutách vedli domácí o dva góly, svůj náskok zdvojnásobili v závěrečných deseti minutách.

Chomutovským se ale přeci podařilo maskovaného muže Sparty překonat, to ale nezměnilo nic na tom, že sparťané zaznamenali tříbodové vítězství, když vyhráli 4:1. Ke svému jubilejnímu 300. utkání v dresu s "S" na hrudi nastoupil Petr Kumstát, který to patřičně oslavil gólem. „Kluci to udělali výborně. Petr Kalina na Pecháčka, ten hned na mě. Já to čekal a vyšlo nám to parádně,“ chválil souhru Kumstát.

Nicméně jak v pozápasovém rozhovoru přiznal, netušil, že ho čeká už 300. zápas.„Vůbec jsem o tom nevěděl. Já se přiznám, že tyhle statistiky nesleduju, takže pro mě to bylo překvapení. Ale je to dlouhá doba, už je to šest let. V každé sezoně jsem odehrál hodně zápasů, neměl jsem zranění. Takže to pak naskakuje. Jsem rád za každý zápas.“


Sestava z posledního zápasu:

Piráti Chomutov: Peters – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Mrázek – Tomica, Klhůfek, Svoboda – Koblasa, Huml, Duda – Marjamäki, Vantuch, Stránský – Chrpa, Růžička, Havel.

HC Sparta Praha: Machovský – Dvořák, Blain, Košťálek, Gregorc, Voráček, Delisle – Kumstát, Pech, Říčka – Forman, Sill, Jarůšek – Buchtele, Vrána, Kudrna – Pšenička, Smejkal, Beran – Rousek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila