26. 11. 2020 Petr Pavlík

Sparta míří do Hradce, přiveze další výhru?

Sparťané po první domácí porážce v aktuální sezoně znovu zamíří na venkovní stadion, tentokrát do Hradce Králové. Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače budou chtít na východě Čech v pátek 27. listopadu od 17:00 hodin odčinit svoje zaváhání a připsat si další body. Vrátí se sparťané zpět na vítěznou vlnu? Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na stanici Hokejka TV.

Sledujte duel v Hradci Králové na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize a O2TV Sport, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Premiérová trefa Němečka výhru nezajistila

Navzdory početné marodce v obraně chtěli Pražané v duelu proti Plzni udržet svoji domácí neporazitelnost, ale tentokrát vyšli bodově naprázdno. Sparťané museli dotahovat jednobrankovou ztrátu z první třetiny, nicméně i přes premiérový gól obránce Davida Němečka v dresu Sparty na výhru nedosáhli.

“Šance jsme si vypracovali i ve hře pět na pět, ale bohužel nám to tam nespadlo. Plzeň naopak sehrála svoje přesilovky výborně a vstřelila dvě branky, které byly v konečném součtu rozdílové,“ okomentoval výkon našeho týmu obránce Němeček. „I když jsme prohráli, změřili jsme síly s velmi kvalitním soupeřem. Duely proti silným týmům nás jedině posunou dál,“ dodává talentovaný bek.

Bývalí sparťané i posila z NHL. Hradečtí významně posílili

Hradecká kabina se během letní přestávky rozrostla o zajímavá jména. Dres Mountfieldu obléká v této sezoně i bývalý sparťanský útočník Vladimír Růžička či kanadský obránce Jeremie Blain. Nabídku Východočechů přijal i další forvard Jakub Sklenář společně s Kellym Klímou, jenž doplnil v kádru své dvojče Kevina. Nejžhavější posilou je poté obránce Filip Hronek nastupující v NHL za Detroit Red Wigs.

Kdo pro změnu opustil kádr Hradce? Vedení se po sezoně rozloučilo s obráncem Petrem Šidlíkem, Mislavem Rosandičem a mezi královehradeckými zadáky nefiguruje ani lotyšský reprezentant Oskars Cibulskis. Nedávno navíc odešel i útočník Matěj Chalupa, s nímž vedení rozvázalo smlouvu.

Hradečtí hokejisté vstoupili do nového ročníku ve velkém stylu. Z prvních pěti duelů ztratili pouze jeden bod a po zásluze se vyhřívali na čele extraligové tabulky. Posléze se však Lvům přestalo tolik bodově dařit a spíše kombinovali výhry s prohrami. Naposledy hradecká družina padla doma s třineckými Oceláři, proti kterým se neprosadila a musela skousnout porážku 0:3.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU HRADCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Filip Hronek (O, Detroit Red Wings) Matěj Chalupa (Ú, Chicago Blackhawks)
Kelly Klíma (Ú, Tucson Roadrunners) Oskars Cibulskis (O, HC Verva Litvínov)
Jakub Sklenář (Ú, Piráti Chomutov) Oscar Eklund (O, Södertälje SWE)
Vladimír Růžička ml. (Ú, HC Sparta Praha) Tomáš Linhart (O, neznámo)
Jan Veselý (Ú, Madeta Motor České Budějovice) Mislav Rosandič (O, Bílí Tygři Liberec)
Jeremie Blain (O, HC Sparta Praha) Petr Šidlík (O, BK Mladá Boleslav)
Bohumil Jank (O, HC Škoda Plzeň) Michal Dragoun (Ú, HC Příbram)
Patrik Miškář (Ú, HC Stadion Litoměřice)

Číslo zápasu:

4

V posledních čtyřech vzájemných duelech, ve kterých náš tým uspěl proti hradeckým Lvům, se pokaždé bodově zapsal do statistik Jan Buchtele! Sparťanský forvard a shodou okolností rodák z Hradce Králové v září roku 2018 přispěl svou asistencí k výhře 4:0 a v dalších třech případech pravidelně figuroval na listině střelců. Napodobí svůj hlad po gólech i nyní?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek