5. 8. 2020 Daniel Ryl

Sparta začne novou sezonu proti Plzni!

Svěřence Miloslava Hořavy a Josefa Jandače čeká ve čtvrtek 6. srpna ostrý start nové sezony. Na den přesně po pěti měsících odehrají první soutěžní utkání, v němž v rámci Generali Česká Cupu přivítají hokejisty Plzně. Utkání startuje na ledě holešovické Tipsport areny v 18:00 hodin a v omezeném množství ho mohou sledovat také diváci, kteří mají k dispozici poslední vstupenky.

Bezpečnostní opatření: 1600 diváků a povinné roušky!

Kapacita Tipsport areny na zápasech Generali Česká Cup bude vzhledem k bezpečnostním opatření omezená na čtvrtinu. Na zápas se dostane maximálně 1 600 fanoušků. Všichni diváci budou muset na utkání povinně nosit roušky.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením je možnost výběru míst omezená. Maximální kapacita sektoru je 500 osob, přičemž v sektoru musí rozestup jedné sedačky a jedné řady, tzn. 25 % kapacity sektoru. Každý sektor bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Žádáme vás o dodržování bezpečnostních podmínek.

Vstupy dle jednotlivých sektorů:

Vstupenky do sektoruVchody
102, 103, 202-207, 300, 506-509, 601, 60227, 28, 31
JIH A, JIH B, JIH C24
106-118, 210-215, 303-308, 407-41319, 20
518, 519, 603, 60411, 18

>>>VSTUPENKY NA UTKÁNÍ S PLZNÍ KUPUJTE ZDE<<<

Na domácí zápasy budou vzhledem k bezpečnostním opatřením uzavřeny sektory na stání. Před vchody do Tipsport areny bude zřetelně vidět, pro které sektory jsou určené. V Tipsport areně nebude možné přecházet mezi sektory a v jejich útrobách.

Držitelům Rudých karet budou doporučena místa v sektoru JIH A. I zde ale bude nutné dodržovat bezpečnostní rozestupy.

Sparťani před startem poháru: Chceme uspět!

Na začátku týdne poprvé vyjel na led kompletní tým Miloslava Hořavy a Josefa Jandače, kteří měli při ruce i nové posily. Do utkání s Plzní některé z nich zasáhnou, ale šanci by měli dostat také sparťanští mladíci, kteří se s A-týmem připravují.

5
Sparťané odehráli poslední duel před pěti měsíci. V pátek 6. března zdolali Olomouc 3:2 po nájezdech.

„Budeme chtít dát prostor mladým klukům, kteří jsou s námi v tréninku. Chtěli bychom zápasy vyhrávat, ale zároveň vidět v akci i mladší hráče. Chceme sestavu dobře nakombinovat,“ připustil před prvním utkáním sezony trenér Josef Jandač. Celý rozhovor s trenérským kolegou Miloslava Hořavy si můžete přečíst ZDE.

Do utkání proti Plzni by mohl naskočit také útočník Roman Horák, jenž se po individuální přípravě připojil ke zbytku týmu. „Myslím si, že to bude velmi kvalitní zápas. Měli jsme spoustu času na trénování, nikdo dlouho nehrál, takže jsou všichni natěšení. Je možné, že se bude hrát hodně nahoru dolů, systémy ještě nebudou tak propracované, ale tempo bude podle mě vysoké,“ věří po prvním společném tréninku ofenzivní posila Sparty.

Plzeň má mladíky v karanténě, na Spartu se těší

Čtvrteční utkání bude startem nové sezony nejen pro Spartu, ale také pro indiány. „Jsme moc rádi, že zápasy začnou. Pět měsíců jsme byli v nejistotě. Já se moc těším, kluci také! Sparta možná bude zkoušet různé hráče, ale musíme se soustředit na nás, abychom předvedli dobrý výkon,“ řekl na klubovém webu hlavní trenér Ladislav Čihák.

6
Západočeši mají ve svém kádru šest nových posil - brankáře, tři obránce a dva útočníky. V létě naopak odešlo celkem devět hráčů.

Trenérský štáb se musí v Praze obejít bez zkoušky mladíků. Junioři i dorostenci Plzně totiž museli kvůli pozitivním nálezům COVID-19 do dvoutýdenní karantény. „Pár hráčů, které jsme chtěli vyzkoušet, jsem tam měl. Šanci ale dostanou mladíci, kteří s námi jsou už od začátku přípravy a v juniorce ani netrénovali. Předvedou se, dostanou více prostoru,“ ujistil Čihák, který pravděpodobně ukáže také na brankáře Dominika Pavláta.

Bývalý gólman Chomutova je jednou z nových akvizic v týmu Škodovky, proto by si proti Spartě odbyl premiéru. Kromě něho si mohou připsat první start ještě obránci Viktor Lang, Matěj Stříteský s navrátilcem Davidem Kvasničkou, ale také útočníci Pavel Musil a David Stach.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek