9. 1. 2021 Daniel Ryl

Sparta zakončí týden proti Hradci Králové

Extraligový program pokračuje v neděli 10. ledna, kdy se podruhé v krátkém sledu představí na našem ledě hokejisté Hradce Králové. Sparťané se pokusí proti Východočechům zopakovat úterní vítězství a udržet první místo tabulky. Utkání začíná v 16 hodin a jeho průběh můžete sledovat v přímém přenosu HokejkaTV.

Sledujte utkání proti Hradci Králové na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Mountfieldu HK můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Neprůstřelný Machovský dostal náš tým do čela

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se pokusí završit úspěšný týden, v němž zvítězili nad Mountfieldem HK i na půdě Olomouce shodně 3:0. Parta kolem kapitána Michala Řepíka vděčí zejména za triumf na Hané brankáři Matěji Machovskému, který vychytal druhé čisté konto v řadě a neinkasoval už 172 minut!

„Chytá opravdu výborně. I díky jeho zásluze jsme se vyšvihli na první místo v tabulce. Patří mu velký dík za to, jak nám pomáhá. Proti Olomouci znovu předvedl řadu skvělých zákroků. Věřím, že mu forma vydrží co nejdéle,“ řekl po utkání úspěšný střelec Milan Jurčina.

Mountfield HK udolal Litvínov, ale na čtyřku ztrácí

Ambiciózní Východočeši se po úterní porážce v Praze dokázali zmátořit a porážku odčinili domácím triumfem nad Litvínovem. Svěřenci Vladimíra Růžičky skórovali ve všech třech periodách, a přestože hosté snížili a Radek Smoleňák neproměnil trestné střílení, domácí Lukáš Cingeľ trefou do prázdné branky v závěrečné minutě pečetil výhru 3:1.

„Proti Spartě jsem dostal čas si vyčistit hlavu a na Litvínov jsem měl prostor v sestavě tam, kde mi to sedí,“ přiznal po vítězném utkání útočník Kelly Klíma, jenž se proti Vervě do statistik nezapsal. V nedělní repríze na sparťanském ledě už by neměl chybět po boku svého bratra Kevina Klímy.

Bilance proti Hradci: dvě výhry a šest bodů

Do třetího vzájemného utkání aktuální sezony půjdou sparťané se slušnou bilancí! V dramatické první bitvě na východě Čech museli sice dohánět manko, ale díky zásahům Davida Tomáška a Matúše Sukeľa zvítězili těsně 2:1. Druhé zmíněné utkání, které se odehrálo v úterý v Praze, sparťané zvládli velmi dobře a díky jistému výkonu zvítězili 3:0.

Číslo utkání:

5

Sparta odehrála s Hradcem Králové už desítky extraligových bitev, ale vyhrát tři vzájemné zápasy v řadě, to se jí podařilo naposledy před více než pěti lety. V sezoně 2015/2016 si proti Východočechům připsala tři triumfy se ziskem osmi bodů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek