20. 2. 2021 Petr Pavlík

Sparťané míří na horký led Hradce

Extraligový kolotoč nepolevuje! Sparťané mají před sebou těžkou prověrku, jelikož je čeká zajímavá bitva na ledě Hradce Králové, která může nabídnout spoustu zajímavých momentů. Utkání startuje pod Bílou věží v 16.00 hodin a vy ho můžete sledovat v přímém přenosu na HokejkaTV. Složí naši hokejisté úspěšně svůj reparát a vrátí se zpět na vítěznou vlnu?

Sledujte utkání v Hradci Králové na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Hradci Králové můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Sparťané nebodovali po sedmnácti duelech

Sparťané mají za sebou nepovedené utkání s Olomoucí, proti které se neprosadili a museli skousnout porážku 0:3. Přitom hned v první minutě duelu se náš tým prosadil po nepřehledné situaci v brankovišti, ale později se ukázalo, že branky nakonec nebylo dosaženo v rámci regulí. Soupeř z Hané skóroval v první periodě dvakrát a vítězství si už pohlídal. Naši hokejisté tak vyšli poprvé po sedmnácti zápasech za sebou bodově naprázdno.

U smolné porážky Sparty byl mimo jiné i útočník Robert Říčka, jenž v utkání nastřelil tyčku olomoucké branky. „Celý zápas jsme dobývali branku, nebyli jsme schopni si vypracovat nějakou vyloženou šanci. Porážku musíme rychle hodit za hlavu, věřím, že v Hradci budeme úspěšnější,“ komentoval po porážce s Kohouty. Jeho tým vyprodukoval na Branislava Konráda přes třicet střeleckých pokusů, ale ani přesto sparťané nenašli recept, jak maskovaného muže v jeho pracovišti překonat. Poučí se sparťané v duelu proti Hradci Králové?


Hradečtí si upevnili pátou příčku v tabulce

Východočechům se v únoru zatím výsledkově daří. Od konce ledna družina kolem kapitána Radka Smoleňáka uspěla hned šestkrát a pouze dvakrát odešla z duelu poražena. Po neúspěšném derby s Pardubicemi hradečtí hokejisté zajížděli na led Litvínova, kde za svým vítězstvím vykročili už po pár odehraných minutách. Dvěma góly se blýskl obránce Filip Pavlík, který navrch přidal ještě jednu asistenci a přispěl svému týmu k výhře 3:2.

Kanadské bodování Hradce řídí výše zmiňovaný útočník Radek Smoleňák, jenž nasbíral v této sezoně rovných třicet kanadských bodů za sedmnáct branek a třináct asistencí. Druhou pozici poté okupuje Vladimír Růžička mladší, který zaznamenal již zatím čtyřiadvacet bodů. Úvodní trojici uzavírá s třiadvaceti body Jakub Orsava. Mezi obránci patří k nejproduktivnějším hráčům obránce Jeremie Blain, jehož příspěvek činí osmnáct bodů.

Můj dům, můj hrad! Přesně tohle přísloví vystihuje hradecký tým, který na svém domácím stadionu v aktuální sezoně zatím válí. Svěřenci Vladimíra Růžičky staršího naposledy doma nebodovali v polovině prosince! Od té doby vyhráli sedm domácích duelů a v dalších třech zápasech získali alespoň bod. Na venkovních kluzištích se Hradeckým daří méně, když převážně střídají výhry s porážkami. Podaří se sparťanům dobýt hradeckou tvrz?

Tři výhry, devět bodů. Sparťané na Hradec umí

Sparťané mají v aktuální sezoně několik soupeřů, proti kterým se jim mimořádně daří. A právě Hradec Králové patří do užší mozaiky týmů, se kterým náš tým ještě v této sezoně neprohrál. V prvním vzájemném měření sil Pražané zvítězili 2:1, na začátku ledna si vyšlápli na svého soka 3:0 a naposledy brali cenné body za výhru 4:1. Uspějí Pražané proti Hradci Králové i počtvrté v sezoně a udrží svoji neporazitelnost ve vzájemných duelech?

Číslo zápasu:

3

Útočník David Tomášek naskočil v probíhajícím ročníku do všech tří vzájemných střetnutí proti Hradci a pokaždé skóroval! Ke svým třem trefám navíc ještě zapsal jednu nahrávku a díky jeho zásluze sparťané hradeckého soupeře už třikrát porazili. Prosadí se reprezentační forvard i nyní?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek